Pages

Followers

HAPPY MOTHER'S DAY!! SELAMAT HARI IBU!!

Hari ibu disambut setiap hari ahad kedua dalam bulan Mei setiap tahun pake mengenang jasa-jasa seluruh umat serta penghuni bumi yang bergelar ibu. sidak lah yang sentiasa bersusah payah kerana kita.

dari kita agik di dalam rahim;
  • sidak embak kita ke hulu ke hilir dah la sorang2 kita ya bukannya ringan.
  • menjaga kita dgn cermat semasa dalam rahim, sanggup berpantang dari segi makan serta kekangan-kekangan aktiviti supaya kita dapat lahir dengan sempurna.

dah lahir sebagai bayi;
  • bersengkang mata time malam kita terbangun mok menyusu, kemeh berak dan sebagainya.
  • menjaga kita dengan sebaik-baiknya agar kita sik terdedah dengan segala macam penyakit misalnya.
  • mengajar kita berjalan sudah semestinya.

time dah masuk sekolah;
  • mm apa owh..haaa..aku tauk mesti kebanyakan mak kitakurang yang neman kitakurang time masuk tadika dolok. time ya ktkurg nangis2, tp mak ktkurg juak la neman dari luar tadika ya hehehe..
  • jaga makan minum kita sak kita sik lapar..terutama time2 kita mok exam..

time dah besar2 tok;
  • sekda gilak nya menjaga kita kedak miak kecik gik. nya telah menjadi kawan kita yang setia, selalu mendengar masalah kita, tolong apa yang patut (heh mesti ktkurg selalu mintak duit dengan sidak hehe).
  • yang penting nya selalu mendoakan keselamatan serta kesejahteraan kita.

actually sik cukup mok padah dalam blog tok, banyak gilak. mok sampey aku setup lebih dari 10 blog baruk dapat menceritakan jasa-jasa dengan pengorbanan para2 ibu tok.

mm akhir kata hargailah dan sayangi lah ibu-ibu anda tatkala mereka masih bersama anda. tanpa mereka siapa lah kita. kamu pasti tidak dapat membaca blog saya yang mengarut ini heheh.


SELAMAT HARI IBU KEPADA SEMUA IBU-IBU SERTA BAKAL-BAKAL IBU HEHE..



tok aku bersama mak ku time agik kecik-kecik time kanak-kanak dumex dolok




tok aku bersama mak ku time dah besar panjang hehe



pesanan mak aku kepada ibu-ibu rah seluruh dunia hehe..(*mungkin dialog sebenar)

16 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

Ivy Metaga said...

happy mother day utk mak ktk dan juga semua ibu2 di dunia tok...

yohhhh...kecik2 cute juak ohhh, sekali dah besar, lebih tinggi dari mum dah...ngeee...

[h]einsen said...

Ivy:
hepi mother's day k ibu ktk n ktk yg bakal mjadi ibu juak hehe..

hehe..xda la cute ney hehe..btw thanks hehe.

aok dah lebih tggi dah..smua siblings yg lain dah mengatasi ketinggian my mum itu hehe..

Emmy D. said...

haha cute juak kau time kecik2 ya

dah besar panjang chubby tok, jadi tebalit hahaha

[h]einsen said...

Emmy:
huh pa gik yang terbalit tok..?

kirana said...

Happy mother's day utk mak ktk dan mak kmk juak.

Nang benar, jasa ibu sik dpt nok di polah list, pjg gilak. Sedih pun ada bila ngenang pengorbanan mak. Isskkk.. iskkk... waaaaaa.....

Shitsurei shimashita said...

rindu..rindu serindunya
namun adakah kita mengerti pengorbanan mereka...huhuhukk

[h]einsen said...

kirana:
mena padah kitak ya huhu~

Shitsurei shimashita:
mengerti atau tidak kita tak mampu membalas jasa mereka, mungkin hanya sebahagian kecil saja yang dpt terbalas..

Kelebar Malam said...

selamat hari ibu utk mak ktk dan semua mak kita..kasih ibu tiada tandingannya..

[h]einsen said...

Kelebar Malam:
mena ya walaupun dibalas dgn harta setinggi gunung..

khairul onggon said...

rindu kat mak aku jugak... huhuhu... :(

[h]einsen said...

onggon:
owh saya juga rindu ini cuti saya tidak balek sarawak huhuhu~

SAYANG SARAWAK said...

selamat hari ibu utk ibu ktk..semoga berbahagia selalu...

Khairul Antasha said...

yerrr..kuit nya miak ya..hehehe..
mak ktk mesan ngan kmk tek, iboh berolah sinun..paluk kelak..heheh

[h]einsen said...

SAYANG SARAWAK:
makseh..ibu kmk pasti menghargai wish ktk..

Khairul Antasha:
makseh2..boh la terlampau memuji glak, malu kmk hehe..
iskh2..bila gik ktk diappoint mak kmk jadi informer nya tok..?

ubek said...

selamat hari ibu diucapkan kepada ibu kepada anak2 aku kelak nok sk tau bila gik.hahahhaa!!oi sen,aku dah tau ari sini kau oleh cute kau ya,dari mak kau nak.hahaha...tapi mak kau nang power sen,nya tau aku repeat.gahahahahahah!!

[h]einsen said...

haha..salah ya..dari duak2 mak dgn bapak aku hehe..nya byk informer la, ya la nya tauk..heheh