Pages

Followers

Super Hero: Kebenaran Akan Kewujudannya

plek2 jak mensia knek tok.......

tok adalah kesah rah Cincinnati, Ohio.

kitak urang percayak sik superhero rah dunia sebenar tok wujud. mun kedak nok selalu ditangga dalam tv ya..??mesti la xda. tapi ada juak orang melanggar hukum alam tok hehe pa jak dipadah ku tok kah..


mesti kitakurang nyangkak aku mok cita superheroes kdak tok(*mungkin dialog sebenar)


ada la sorang laki tok tek, umur nya mudak gik dari aku, 21 tahun, mengisytiharkan peperangan peribadi ke atas penjenayah-penjenayah rah luar nun. nya menggelarkan dirik sebagai "shadow hare" atau dlm bm "bayangan arnab" atau dalam bahasa sarawak tek "bayang-bayang renab" heheh..n nya sik akan mendedahkan identiti nya untuk keselamatan.

bukan nunggah kau la ngek.(*mungkin dialog sebenar)



tok la ropa shadow hare ya tek



boleh tahan peramah juak nya tok.(*mungkin dialog sebenar)



shadow hare tok kja nya meronda-ronda kedak apa jak rah area Cincinnati ya, dengan berbekalkan gari,taser gun(pistol karen) dengan spray lada putih jak, sebab undang-undang negari Ohio merik kebenaran embak barang2 berkenaan pake keselamatan dirik(aku rasa2 lah, spray ya datang dari sarawak juak hehe)..



taser gun(*mungkin dialog sebenar)



garik. err sepatutnya dipasang rah tangan. aku pun sik tauk apa kes nya tok sampe dipolah sampei gia.


pepper spray.haa..sik bulak padah ku tek, nang spray lada ya nang dari sarawak juak



nya tok sekda la kuasa pelik atau sik juak nya termutasi jadi kuat ka apa, badan pun kurus sik bermuscle kedak aku hehe. tp suma ya sik menjadi penghalang kepada nya menunaikan amanah menjadi super hero, kdak aku juak hehe. penah nya cedera rah bahu setegal mok nulong sorang ompuan dari kenak paluk ada sorang laki tok.

tp la nak, bkn nya sorang jak polah keja plek tok. nya ada geng juak bah, dan pakatan nya tok digelar "Allegiance of Heroes" or dalam bahasa sarawak nya adalah "geng dak hero" la lebih kurang tek. antara geng2 nya tok adalah Aclyptico rah Pennsylvania, Wall Creeper rah Colorado dengan Master Legend rah Florida. nya juak bergabung tenaga dengan Mr. Extreme rah California pake membanteras perogol. (heh pahal kah tak duak carik perogol jak, takduak mok polah wayang lah ya cis..)



mun nya sik encarik bala2 dak penyamun ya, nya dengan geng2 sama hero nya ya akan berjalan-jalan rah sekitar bandar dan dengan bermurah hati memberik makanan kepada orang nok mrempat/sekda rumah..bagus juak dak tok sebenarnya dalam ke"crack"an sidak ya hehe..




nya tok ada myspace dgn blognya dikpun..dalam myspace nya, status nya berbunyik kdak tok la lebih kurang, "aku kluar meronda lok", "aku pegi keja lok, lekak abis kja nyambong meronda gik", "aku agik mencari orang ilang", "malam tok aku ada fight" dan sebagainya. duhal nya tok ada kja juak sebagai mensia biasa tek hehe..sigek gik nya friendlist kebanyakkannya orang nok palak crack kedaknya juak mok jadi superheroes..
nasib jak aku xda account myspace mun sik kali aku dah add nya ya haha..



pa pandangan ktkurang tek. perlukah orang-orang kedak tok berkeliaran dan membantu membanteras penjenayah..? bagi aku sidak tok nang palak deras la. nang berani gilak. tp paloi ya ada juak la. mun aku jadi penyamun tek mesti aku tetak2 jak nangga sidak dan aku alu berekot ngagak dak polis dari nyerah dirik dengan sidak hero ya hehe..


mm..kali rah malaysia tok ada orang mok molah kedak tok kali..klak ada la watak2 kedak superbin(superkambin). owh cicakman pun dah ada juak tapi cita jak ya.


hehe..kak kaau melalaih ek florence..heheh..(*mungkin dialog sebenar)

*updated: ya, betul. code name untuk kambing ini adalah mimiesakura


kepada blogger2 rah luar nun, boh biarkan dirik kitakorang dipengaruhi cerita kartun. padah dengan anak-anak kitakorang juak. aku pun nangga kitakorang dah kedak kartun juak.

untuk keterangan lanjut, carik jak pasal shadow hare tok rah search engine dgn keyword "shadow hare".
owh untuk web myspace nya, click rah link tok.


mok tauk maksud hare sila ke sitok

Chowriaow~~

9 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

Ivy Metaga said...

wahhh...biar betul, ada juak org mo jadi super hero oohhh hik hik....

ubek said...

bila aku baca tok pok teringat aku ngan ben ngan dialog samad "dah ambek ko ben buku beng ko"hahahhaa....

[h]einsen said...

ivy:
ada..maybe ada yg tiba2 tergerak hati menanggung beban mjadikan dunia sekeliling menjadi lebih selamat. tp ada juak yg terpengaruh dgn watak2 super hero..ada juak yg mok menjadi perhatian org ramei..heheh macam2..

ubek:
pa benda yg mengingatkan dialog ya tek heheh..?ka ben mok jadi super hero juak kah dolok haha..

ubek said...

nya mengingatkan aku pada ben sebab,nak ka ben nok jenis yg suka molah benda ikut suka nya jk.hahaha...biar la org mok madah apa,yg penting nya suka.nak ka ben org gia.hahaha....so ada kesinambungan la cerita kau tok ngan ben.hahhaa.....

[h]einsen said...

haha..ada juak la gaya2 ya la..hehe..bgs kau join nya jak..

Shitsurei shimashita said...

woit, kasi pulang itu gari..astaga, org mo bikin kerja pun susah..unta padang pasir pun tarak malas mcm ko da. mo main2 gibeli sendiri lah...

hehehe..tadi saya belasah otromen jap.

[h]einsen said...

sori la inchekk, saya igt saya mau bikin gelang la itu gari

ptt la ada terbaca surat khabar jepun online tadi ade berita bunyik nya lebih kurang camni la klu ditranslate
"otoroman nangis naagara perang tumbuk kuat-kuat"

uncleawang said...

Wah!!!creative nya blog you,sik lejuk kita maca nya.Mun ada super hero kedak tuk di Kuching bagus juak..makin banyak lah orang merempat kelak malas keja hehehe.
By the way Saya mun di KL mesti pegi Melaka..Saya suka di Melaka than stay in KL.
Cheers.

[h]einsen said...

uncleawang:
mun ada super hero rah kch nun nang ditetak ajak la hehe..haha..cdak nok merempat rah kch ya demand sikit sik mok diberik sandwich mok mi kolok dgn air jus hehe.

yeah..melaka nang tempat yang bagus utk stay sebab melaka sik complicated glak kdak kl..