Pages

Followers

Laporan hamba seorang atlet MASUM peringkat kedua: Show Me Your Bowls, The Event

....previously on OMB..!

pemilik blog telah menjadi model roti paon untuk masum 2009. adakah beliau berjaya merealisasikan usaha tersebut..????




ciss..mengarut narr juak narrator blog aku tok. sekda eh aku jadi model roti paon. aku setakat makan roti paon berintikan ais krim ya ada la.
untuk pengetahuan kalian, posting kali tok adalah paling sukar sekali aku mok polah, mala jak mok polah tapi sik jadi. mala jak ditaep kakya padam balit. akhirnya aku settled untuk posting nok tok hehe..



20 May 2009:

kamekorang bergerak dari perkampungan sukan seawal 7 pagi utk ke venue acara lawn bowl. sebenarnya, hari ini kami diberi peluang untuk mencuba green untuk lawn bowl untuk tujuan penyesuaian. venue terbabit, green wisma darul aman terletak di pekan, eh, bandaraya alor star,lebihkurang sejam juak dari UUM.

disebabkan byk universiti yang terlibat so sesi penyesuaian green telah di bahagikan kepada 4 sesi, 8.30-10.30 pagi, 10.30-12.30 tengah hari, 2.00-4.00 petang dan 4.00-6.00.

tido dalam bas on the way ke alor star..tedah, terpaksa bgn awal..

nantik giliran untuk mencuba green

possing lok..



21 May 2009 - 23 May 2009:

hari pertama acara lawn bowls. hari tok kategori singles (sorang player sigek team) dan fours (4 player sigek team). UTeM dlm kumpulan C bersama-sama dengan Universiti Teknologi Malaysia, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Universiti sains Islam Malayasia (USIM).

tok adalah line up untuk singles dan fours

singles:
khairulfaiz

fours:
heinsen - lead
elfizi - second
hanif - third/vice skip
syimir - skip

*azam sebagai substitute merangkap manager.

Team lawn bowl lelaki UTeM. kmkorang sik ado team ompuan. sik dapat mok encarik bah..

singles mjadi naib juara kumpulan dibah UKM. fours jadi juara kumpulan lekak menang semua game heheh..



possing2 sebelum game

singles berjaya layak ke perlawanan akhir lkak menewaskan UiTm di suku akhir dan UUM di separuh akhir. namun kehebatan team fours terhenti pada suku akhir apabila tewas diranjang suku akhir kepada UNIMAP huhuhu~~
err silap. aku mok naep gelanggang sebenarnya....

time lawan UTM
time lawan UKM
aku sedang beraksi heheh

23 May 2009 - 25 May 2009:

pada petang 23 may ya start untuk kategori pairs (2 orang) dan triples (3 orang). grouping tetap juak sama di kumpulan C juak

tok adalah line untuk pairs dan triples:

pairs:
hanif - lead
khairulfaiz - skip

triples:
heinsen - lead
elfizi - second/vice skip
syimir - skip

tp pada game kedua lawan UKM terpaksa dirombak posisi menjadi kedak tok

syimir - lead
heinsen - second/vice skip
elfizi - skip

pairs telah mjadi juara kumpulan lkak menang suma game. tapi malangnya team triples aku sekadar no 3 jak so sik layak ke suku akhir. kecewa2.

aku jadi vice skip ketika lawan USIM. penuh karisma sekali
gaya syimir yang aneh. aksi menumbuk langit awan hujan kali.
giliran aku gik yang draw in.
penuh gaya yerrr..
"keep on rolling bowl.."
determination heh..
elfizi draw in. bowl rah lain, mata tangga tang lain. nangga ompuan rasa ku..heheh..
bowl aku dan syimir yang rapat dengan jack sebelum dipecahkan oleh skip USIM..ciss..susah payah mekorang polah dekat2 dengan jack ya..
kalahhhh..arrgghh...
aksi lekak ketewasan 1
aksi lekak ketewasan 2
aksi lekak ketewasan 3


pairs meneruskan cabaran UTeM dan sidak duak berjaya melangkah ke final lekak kalahkan UUM di suku akhir dan UPM di separuh akhir. kesemua acara final serta penentuan pingat gangsa diadakan pada 26 may 2009.

26 may 2009:

acara final dipertandingkan hari tok. UTeM ada 2 acara final, singles (khairulfaiz) dan pairs (khairulfaiz/hanif)

singles ketemuan sama atlet UPM,mohd husriff hilmi, favourite untuk menang final tok. namun faiz menang juak final tok dgn kiraan 21-15. tahniah
final singles, faiz menang lawan player UPM

petang ya acara final kedua untuk team kamekorang, untuk pairs, bertemu dengan pairs UTM, ahmad zaki/mohd norul adha. sidak dah jumpa time peringkat kumpulan, time perlawanan pertama di mana UTeM menang. so di atas kertas mungkin UTeM bisa menang. namun setiap game adalah game yang baru. team UTeM tewas dan oleh pingat perak jak.
..tapi petang ya sik dapat mok repeat kecemerlangan pagi tadik, kalah final pairs lawan UTM


lekak final2 ya, upacara penyampaian hadiah diadakan. pada keseluruhannya, team UTeM berjaya mendapat 1 emas dan 1 perak. suatu pencapaian yang terlalu kamekorang bangga sebab UTeM la satu-satunya team yang sik ngantar team ompuan, sik ada pengurus serta sik ada jurulatih. bayangkan team dari universiti lain yang ada jurulatih malaysia serta pemain yang pernah bermain untuk SUKMA serta wakil malaysia dalam sukan universiti asia. tapi ada antara team yang mempunyai kriteria ya tek sik dapat pingat emas pun. heheh.
faiz cuba mengukur saiz pinggang hanif.
para peserta berbaris
perak untuk pairs UTeM
Emas untuk singles UTeM
yeahh..bergambar dengan sidak-sidak dari universiti lain heheh..
possing agik
bersama supporter kmkorang dari team hoki ompuan
bergambar bersama miak UM (3 dari kanan) dan UUM (2 dari kanan). miak UM ya miak sarawak dari sibo, shamsuddin khan namanya..
aku tauk aku ringan. boh ktkorang padah apa-apa gik

keseluruhannya universiti malaya menjadi juara keseluruhan untuk acara lawn bowl masum 2009 kali tok dgn 2 emas dan 2 perak, diikuti uitm dan upm. tapi pada petang ya ada keanehan. juara keseluruhan berpasukan untuk lelaki dan perempuan sik diisytihar. ikuti kisahnya pada posting yang akan datang hehe. debar2 dupdupdupdup~
tengah hari sebelum final pairs, aku cuba mengconvince semua orang yang lalu lalang rah panggung wayang rah alor star ya bahawa aku adalah watak wolverine yang sebenar.........

to be bersambung............

16 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

Khairul Antasha said...

pahal mek sikda lam gmbar??itok mek tok aih...hahahaha

[h]einsen said...

aok eh..patut ada bah..kmk agik encarik ktk nok jadi pom pom girl nok k skirt pendek sengan paha ya..ne ndak kah owwhh..?

Ivy Metaga said...

aikk..ari ya model berbaju merah, yg ni plak benaju biru, errr...sikapa2 kirim salam juak lah ngan model2 berbaju biru hahaha...

err...roti paon satu =)

@Erlinda Mikal@ said...

HEINSEN BIN JEPANIH!!!!!!!!!!!!!!!

[h]einsen said...

Ivy:
tukar tema color lain gik hehe..ok klak kem salam dengan sidak hehe..

Erlinda:
hehe..mentang2 jadi cekgu mok panggil nama penuh heheh..selamat melawat, aek polah dikpun k heheh..

uncleawang said...

Berat kah bola lawn ball ya????
Rainbow ya..bukan sekadar jarik putus,lens kamera pun putus hahaha.

[h]einsen said...

uncleawang: sik la berat glak..tp bowl ya ada pelbagai size dan berat yang berbeza, rasanya plg maximum pun dlm 1.5 kg sigek bowl ya..bowl ya sik akan bergerak lurus tp akan melengkung heheh..

MCM said...

kmk suka nangga model roti paon ya bah..hahaaha funny word...nice pic unik huhu..tak tepikir aku ada juak model roti paon

[h]einsen said...

MCM: model ya adalah salah satu marketing strategi utk syarikat roti tersebut hehe..

ubek said...

permainan org kaya.bukan semua org main permainan tok.gila sen,dah maju kau nek tok.IDUP KAPIT!!!

[h]einsen said...

hahaha..game tok free jak, bowl pun bowl U, tempat training pun free juak..

haha..hantu kau..maka kau agik la lebih2 gik terjebak dgn permainan orang kaya kedak main golf dgn menunggang kuda..nganok aku ciss..

Felicia F. Ramzi said...

pjg post tokkkkk..eheh..muka ktk bergmbr sungguh serius especially gmbr last..eheh..

[h]einsen said...

Felicia:
hehe..post tok pjg sbb byk gamba..mun amik word2 jak pendek lah nya hehe..
ada kdak wolverine sik..??

Kelebar Malam said...

best juak..suk nanggar gambar2..at least dpt nulong kmk bersukan mata...heeee...

[h]einsen said...

Kelebar Malam:
aok..sebab kadang2 mata pun perlu bersenam heheh..

jotZ said...

hai geng... jumpe lg masum thn dpn...