Pages

Followers

Laporan hamba seorang atlet MASUM peringkat ketiga: Lipan??

....previously on OMB..!

pemilik blog telah coba mengconvince penduduk alor star bahawa beliau adalah pendukung watak wolverine utk filem x-men terbaru. adakah penduduk alor star akan terpengaruh..??



amaran:
cerita ini di ubah suai sedikit untuk menyedapkan jalan cerita heheh..sikiiiit saja sbnrnya...

hehh..mm k la mok cita sikit,sikiiiit jak, pasal keanehan yg ku temui ketika aku ilang ariya.
pada sigek tengah hari ya tek, kmk orang teramat lah lapar kerana sebabnya kmkorg blm mkn enggak sesuap nasi pun walaupun dah makan roti gardenia.

ketika sekda game pada tengah hari ya aku bersama-sama rakan selawnbowl aku pun mengambil keputusan untuk menghijack bas universiti
antara kroni-kroni yang bersubahat menghijack bas UTeM. aku juak yang disuroh embak bas ya.

lekak 8 kali sesat dan bertanyakan 4-5 orang makcik-makcik yang melintas bertanyakan tempat makan, akhirnya kmkorang pun mngambik keputusan ke sebuah pusat membeli belah yang antara termasyhur rah alor star ya iaitu rah star parade.
Star Parade, Alor Star

maka dengan itu gelanggang makan atau nama manjaknya foodcourt telah menjadi sasaran kamekorang. rah foodcourt ya ada sesuatu yang mengganggu benak fikiran ku. err bkn benak rah semanggang ya la..
ku temui menu aneh

lipannnn..???!@!#@$#%@#%
mata ku terbeliak 360 darjah

"kenak mata kau gya gilak?"
tanyak kakak rah kedei ya.

kakya aku tanyak la akak ya
"nang ada kitak tok kak..??"

"aeiheyy..mena la..kau pkr aku tok sapa..??
bentak kakak tersebut.

"err..sik ku kenal sapa kitak kak.."
padahku dengan penuh berserabut.

"aok eh mena juak..eheh"
padah kakak ya tersipu-sipu malu

"kenak tang plek2 jak nama nasik tok?"
tanyak ku straight to the point

"mena dik giney lah mok polah nak."
sambung kakak ya sambil menjuggle dak pisok dengan sendok.
"jap aa aku nunggah adik aku lok"

akak ya pun nunggah adik lakinya tek.
"haa tok kakak coba membuktikan nasik ya nang dipolah dari lipan."

"mena ndak kah kakak tok,"
aku bermonolog sendirian dlm ati tek.

adik lakinya alu keluar. nang terkejut juak aku nangga perbuatan adiknya ya kedak dalam gambar dibah ya;
nyamsss sekalss padah orang tok tek..


sik berkelip mata aku. hidong aku pun apa gik kembang kempis jak.
errr..tok bukan idong aku..








"haha.."
akak ya alu tetak.

"sekda bah aku bulak jak..boh riso sekda lipan dalam hidangan kedei tok. ya lipan ya nang di inang adik akak ya.lipan ya nang gya, nya ada manjak-manjak lipan sikit dengan tuannya ya"
fuhh lega aku.

akak ya alu nyambong
"udang lipan ya orang situk refer kepada udang nok banyak kaki."

"hish udang nang la banyak kaki,"padah ku dengan pusak nok melimpas. pusak ya aok ajak la.

"kedak tok la rupa udang ya,"sambil kakak ya ngeso sigek gambar.

rugged juak udang tok..


ahhh sudeyyhhhh...geleng palak jak aku dengan gelagat kakak ya..

"sekda hal la kak aku order la sigek, pakey nyaman ati kitak."

"haaa..pyo lo kito..."
alu kelako kabuong akak ya. ngek juak.

voilaaa..my dish for that afternoon, prawn-centipede fried rice......

tok la rupa nasik goreng udang lipan ya. aku order la sekali aek kiwi. ok-ok jak, nyaman juak la. tapi belum cukup meyakinkan aku untuk makan agik pada suatu hari nanti. heh..

kakya pun kmkorang pun balit ke venue lawn bowl.


aku balit ke venue sambil embak dak kerak dengan gajah siam


ya jak la cita separa bulak aku kali tok..

to be bersambung...



20 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

Su iJamm said...

berapa rega lipan plastik ya?

Richeal Phil @ Ritz ^-^ said...

huhu lawak gak,,, muka serius goler..haha salam pengunjung baru!!

eMBuN_mALaM said...

lucu na juak ehhhhhh... suspen jk kmk dgr ktk nk mkn nasik lipan ya... mun kmk alu pk berkali2 sblm order wpun d berik free stapak k testing... eeeee... lipan tuuuuuu... byk kaki tuuuuuuuu...

[h]einsen said...

Su iJamm:
haha..lipan plastik mun dijual rah pasar malam ada la krg dari rm4.00 gya2 la..heheh..

Richeal:
hehe..serious ka..?selamat berkunjung..sllu2 la bertandang..ada kaitan dgn richael estrange ka..?heheh

eMBuN_mALaM:
haha..kmk dah makan dah nasik ya..nasik udang lipan.
rah kedah akak ya madah udang nok byk kaki ya namanya udang lipan. ya la kmk agik itok, bkn semua udang nang byk kaki ka..?heheh..

Khairul Antasha said...

sup lipan 7 mangkok.. :)

[h]einsen said...

Khairul Antasha:
mun sup sengat lipan ada la..mok sik..?

Ivy Metaga said...

pic pertama, macam serupa jak rupa hero ngan ktk oh hahaha..

satu gik, your pic header nice hehe

[h]einsen said...

Ivy:

nang la sama..kmk la pelakon ya hehe..
heheh..tq 4 the header..ya kmk try main2 dgn photoshop..agik blm expert heheh..

@Erlinda Mikal@ said...

cheh, molah suspen jak... xhal juak, org thailang mkn juak haiwan ya. :P

[h]einsen said...

Erlinda:
hehe mst sik baca arahan tok heheh
heh mcm tauk2 jak sidak makan ya..

Big Momma said...

kretip na jak u tok.... ingin juak nak carik aiskrim roti paun ya..

[h]einsen said...

Big Momma:
sik ssh pun momma..roti and aiskrim jak..pake la roti hotdog ya..heheh..

IdzaRis79 said...

pergh...
nasik grg nya nama rock nak mampus!!

[h]einsen said...

IdzaRis79:
haha..mmg rock nak mampus..rock rock lipan..

Felicia F. Ramzi said...

ewwww! saspen kali jak mek diat lipan dlm mulut ya koh, mcm benar jak..haih! boh memisankan hati mek gik eh...ahaha

[h]einsen said...

Felicia:
hehe boh riso..sekda seekor lipan pun yang diapa-apakan untuk menjayakan post kali tok heheh..

-Si PiccoPicca- said...

ya, molah si picco picca saspen jak....pikir makan lipan benar2 tek, duhal udang lipan.....hahaha...(^_+)

[h]einsen said...

-Si PiccoPicca-:

hehe kesian Si PiccoPicca..saspen2 saja kamu..hehe..

Mr Duey said...

sen nyaman sik udang lipan ya tek? apa kat sitok sikda pun jual ya ohhh..terpaksa ku berjajak ya juak koh..

SEN said...

@Mr Duey
eheh..udang biasa jak ya..rah swak ada byk juak ya..akak ya madah udang nok byk kaki..sik pasti juak sebab semua udang nang byk kaki..plek2 jak urang kedah tok..