Pages

Followers

On that fine Saturday.

hari sabtu sungguh indah dengan kicauan burung di angkasa..

heheh..sekda2, aku bukan mok berpuisi hehe.

kisah satu, lokasi melaka sentral melaka:

sabtu ariya aku nganta member ke melaka sentral.nya ada flight dari LCCT ke kota kinabalu petang ya. melaka sentral tok adalah stesen bas berpusat kedak puduraya ya tapi nya beraircon la. lekak bersalaman aku pun chow dari siya. sik sempat aku mok chow ada brader ya berjabat tangan dan berik salam dengan aku. alu nya nunjuk kad bertulis "penguatkuasa" alu nya mintak kad pengelala aka I.C.

"kau tauk sik apa kesalahan kau?"tanyak nya

"sik tauk ku,kenak?"aku bingung.

"ingat sik kotak aek tadik ya",jelasnya ngan aku gik.

flash back woosssshhhh~~

aku serta firdhaus menghirup titisan air terakhir pada air kotak masing-masing. firdhaus meletakkan kotak minuman tersebut pada tingkap itu. aku juga menurutinya. namun aku sedar perbuatan tersebut adalah tidak baik. namun begitu aku terlihat tong sampah yang berhampiran serta berjanji pada diriku yang diriku akan menghantar kotak kemotak itu ke destinasi yang sepatutnya.

pemandu bas tersebut mulai menyalakan enjin. ku hantar firdhaus ke pintu bas. semoga bertemu lagi sahabat. kemudian aku terus beredar ke situ, dengan harapan untuk ke pasaraya Mydin untuk membeli sabun mandi.


ahhhhhh..........!aku terlupak mok muang kotak aek tadik. tok penguatkuasa dari MBMB(majlis melaka bandaraya bersejarah) la tok.nang sik dapat detect juak sebab nya pake pakaian biasa..adoh-adoh. kakya nya nyuroh nunggah member aku nok dalam bas ya sekali and duak-duak ngoleh surat kompaun.

"ktkorang padah jak student sekda duit, kelak sidak rah kaunter dapat la berik kurang. aku pun sik dapat molah apa juak, ada pegawai aku juak rah sentral tok", padahnya tek.

aku pun agak doubtful yang nya pun pegawai atasan ada juak rah area siya tapi aku pun sikpat mok mempertikaikan nya, sapa tauk nang ada nya siya. melayang la duit aku kak tok huhu~


tok la surat "chenta" nok dioleh aku ya


"tidak! tidak! aku bukan kutu sampah. aku hanya sekadar kutu rayau serta putu mayam" mok jak aku madah gya dengan penguatkuasa ya tek.

kisah dua, lokasi rumah sewa aku:

petang ya lekak mengganggu gugat keamanan blogger embun malam,khairul antasha dan bunga kari, eh, bunga katie rah facebook aku pun mengambil keputusan untuk melayan cita ompuan poret aka gossip girl season 2 dalam bilit aku. time best-best aku nangga cita ya tiba jak aku terdiat sosok-sosok tubuh rah tingkap ruang tamu rumah aku ya

guuulllppp...

eh,eh,eh salah upload gamba. heheh..aku tertangga ada orang mala jak tertangga-tangga komposisi seluruhan dalaman rumah aku ya. yang peliknya aku tang nangga jak olahnya dan sekda polah apa-apa. kak beberapa mint alu nya chow. tapi yang pentingnya muka nya ada la kedak-kedak deco;


Anderson Luís de Souza, commonly known as Deco, is a Brazilian-born Portuguese professional footballer who currently plays for English club Chelsea and internationally for Portugal.

kepada sapa-sapa yang sik kenal deco, muka deco ada la kedak douglas robb;


Douglas Seann "Doug" Robb, is an American musician and lead singer of rock band Hoobastank. he also play bass for Hoobastank


ya la aku madah dengan member aku ada orang muka kedak deco nilit-nilit rumah kamekorang. tetak jak la pok ya. tapi apa yang mekorang pasti ya mesti foreigner-foreigner nok kerja kilang ya yang kebanyakkannya orang vietnam/orang burma ya. sidak ya nang suka menar nilit rumah ya. so aku harusla senantiasa berwaspada dengan rumah and motosikal senantiasa berlock.


trivia: apakah persamaan deco dengan douglas robb? jawapannya mak sidak duak ya adalah orang jepun or japanese descent. so dapatlah ktkorang madah kedak tok. "oooo patut la muka kedak-kedak jak."

that's all pok~

16 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

miszLaiLie said...

hehehehe...owh tedah ikan kenak byr saman...brapa rat la ko knak????riya aku knk parking saman rm80, d kurangkan ke rm40 jak...byr ko rah kaunter then mnta less....dpt bah, x ko mnta less ngan org brk ko saman ya....nang la nya xda kuasa bah...=p
lain kali jgn jd kutu smpah ok...wakakkaakak....

amirfx said...

Salah sampah ko buang ya duhal... Ko ptt muang sampah masyarakat... Sidaknya ya ptt ko buang... haha... Nway, saman tetap saman. Aku pun pedap juak mun dah kenak saman. Bukan apa, mls nak berbaris mayar saman..

Khairul Antasha said...

muahahahaahah...cerik asa ktk sen.. yalah ktk mala jak ngenak kmkorg yg comey tok..hahahah..
meransak indah mek dr pg tdik..duhal nama kmk d sebut2 lam entry ktk...hahah..lain kali engkah gmbr skali..hahah..eh guro jak...ndak ku berannniiiii..hahahhaa

Ivy Metaga said...

hehehe..oh tedah kenak saman...

[h]einsen said...

LaiLie:
nya madah mun student senang dikit mok kurang. ntah la sik tauk bayar berapa tp maksimum kdak 2ratus jak.
dan aku bkn kutu..

Khaisha:
haha..klak engkah berserta gamba sekali..bknnya ssh pun mok encarik gamba ktkurg ya hehe..

Ivy:
huhu~ sedih2..sik sengaja bah ya..

eMBuN_mALaM said...

ya baruk saman biasa... lom gik surat saman dr lauyar bertauliah kmk org... saman sbb suka mganggu keamanan seantero kmk, khaisha ngn Katie Perry... berani ktk main2 ngn kmk org yg glam glam towk... Mun ktk brani kah gambar, up gik saman... Douglas Rob ya boipren kmk... kenak ktk brani kah gmbr nya haaaa... lak saman up gik lak...

pstt: tiba2 teringin nk dgr lagu The Reason eh...

[h]einsen said...

eMBuN_mALaM:
berani narr ktkurg mok nyaman kmk..klak kmk akan mengupah kerpel singh ya bok takurang tauk..huh dah la perasan..

ubek said...

kau nang sen.sini2 kau diam pun bermasalah.dolok kena saman menyeludup rokok.hahahhaa....baru sampei gik ya.hahahhaa

[h]einsen said...

amirfx:
haha..rami gilak sampah masyarakat..sik terkabey mok muang semua

ubek:
hahahahaha..boh dikenang kesah lamak..haha

The Honourable Chako said...

padan muka ko heisen...carik gado gn org melaka...
hahaha...

(agak susah aku nk memahami jalan cerita ko...tp tetap kelaka biler bercerita tentang ko kne saman...gelak beramai2...hahhahaahah)

Felicia F. Ramzi said...

mun kamek tek alu beliang ati juak..eheh, sikpalah, sak lain kali sik muang gik sampah di mana2..sayang duit oi..eheh

[h]einsen said...

syako:
ade lak aku nak cari pasal dgn org melaka. heh gelak lak die..aku x sengaje arr buang sampah tuh huhu..xpe2..nanti aku gelakkan ko balek..

Felicia:
kmk ng mok muang bah..tertinggal indah kotak aek ya rah cya..huhu~

uncleawang said...

Yalah you buang sampah merata-rata,tentu lah MB Datuk Rustam marah,udah jak Melaka ya..banyak Tourist hahaha....

[h]einsen said...

uncleawang:
heheh..klak try nanyak encik ali rustam boleh merik kurang ke sik..hehe..

Su iJamm said...

banyak nya crita lam entry tok... kedak dvd jak..:)

[h]einsen said...

Su iJamm:
heheh..murah jak dvd post tok, rm 8 ringgit jak utk 2 in 1..heheh pa kah..