Pages

Followers

Deco, Construct and Promote

hari-hari hujung minggu tok sik tauk mok polah apa. so aku dengan sik semena-mena pun melakukan sedikit make over terhadap blog tok agar nya dapat masok ke america's next top model. cheh pa kah reti. aku ada juak miker mok nunggah eric dari rancangan deco bersama eric ya. dah ku call nya nyurohnya make over blog tok. tp sik juak datang-datang ciss..


eric leong merik alasan sebab-sebab nya sekpat datang marek k nulong aku decorate blog aku (*mungkin dialog sebenar)

dalam masa aku nutok pakuk key renovate sikit-sikit blog tok, ada juak saudara kita encik onggon pun bertungkus-lumus embak dak pasir batu dan simen renovate rumah nya juak. kepak juak padahnya tek, dah lamak sik kja kontrek bah. yang menjeleskan aku nya empun blog ya dah ada dotcom rah belakang, sekda gik blogspot2 ya. semadi jak aku sekda duit, mun sik nang aku polah juak.


kedak tok la aku mikik tingkap blog aku marek. (*mungkin dialog sebenar)

sidak tok adalah pekerja kontrek nok diupah khairul onggon k renovate blog nya. (*mungkin dialog sebenar)


mm dah agak complete juak la layout blog aku ya tp sik complete and ada navbar2 ya aku sik optimizekan kepengunaan nya gik. almaklum lah lemah sikit aku pasal IT-IT tok. mun nok basic jak pandey la. tapi aku agak rajin la encarik tips and tutorial dari blog-blog lain. terima kaseh kepada yang menyumbang infomasi tersebut.


tok la rupanya kinek tok, beserta dengan tagline baru "kami mengenjen apa saja yang boleh dienjen". hehe..

owh..sambil-sambil ya nak aku mok promote la blog housemate aku. nya madah nya dah sekda kja dikala lapang dan nangga orang lain (dan aku sekali la) gago berblog juak. so nya pun came into the idea to produce a blog on movies or tv series review. aku tolong la sikit-sikit nya polah blog. nya tok suka download cita sik kesah la drama or movie. oleh itu dengan review-review ya boleh merik idea k kitakurang mok download cita apa dikala kebosanan serta kelapangan., sebab cerita yang direview agak jarang-jarang ada di malaysia. saya pun tolong kawan juga maa..hidup pirate bay..heheh tiba-tiba jak..jadi silalah layari http://bulatsgoblog.blogspot.com/


antara screenshot blog berkenaan. layarilah link ini


tok la drama kamekduak tengah layan kinek tok, Harper's Island. cita munoh-munoh. boh riso, drama tok nang best dan penoh dengan saspen. 13 episod kesemuanya. minggu tok masuk episod 12.


mmm ya jak la key kereco dan usey-usey ku hari minggu tok. minggu depan aku dah start belajar balit dah huhu~~

that's all pok, chowriaoww~

17 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

Si Penconteng said...

Mun gia, kamek mintak tulong kitak ngenjen rumput rumah kamek ujong minggu depan dapat sik oh? :|

Ivy Metaga said...

kacak rumah baru hehehe

minta tolong cat2 rumah kmk juak lalalala..

Kelebar Malam said...

heeee...nang boleh tahan ktk ngenjen...

[h]einsen said...

oh si titil;
oh ivy;

boleh jak..tp gaji mok nyaman juak la heheh..


oh Kelebar Malam;

heheh..hobi masa lapang, tp dipolah secara underground heheh..

The Honourable Chako said...

bape banyak da mau tuka2 wallpaper blog nei...

[h]einsen said...

oh Chako;

hah..baru je skali aku tukor..mane de byk kali..

khairul onggon said...

Patutlah aku terserdak kat sitok.. ada juak nama aku lam blog tok ehek.. PAtut juaklah blog aku lambat siap revonate.. duhal 2 ekok pekerja derhaka ya lari kerja kontrek rah situk.. hahahahaha...

[h]einsen said...

oh onggon;

haha..sidak ya mok kantau lebih..ya la alu polah duak igek kja skali..

Khairul Antasha said...

Encik ineSEN, polah layout utk kmk juak..plz...kmk tauk ktk nang mena ineSEN, ktk sik ekSEN, ktk mmg seorg yg SENsitif ngan wanita2 yg dlm kesusahan nk molah layout mcm kmk.& kmk pasti ktk SENyum SENgih2 nektok..

Caynie De said...

diak ji lebok baau nou cakai..hehehe

[h]einsen said...

oh Khairul Antasha;

sila kemukakan rasuah anda heheh..

oh Caynie De;

owhhh..wak diak tan..wak diak ji heheh..
yen lah udah debei kja lau minggu yen tou lah sibet kou..heheh

Willie said...

Oh, rajin juak berenovate blog. Hehehe

[h]einsen said...

oh Willie;

hehe yalah..xda kja time hjg mggu..dah ada ilham sikit so pg tukar la layout..dah terboring dgn layout lamak hehe..willie jemput2 la dtg sllu heheh..

Su iJamm said...

muka takduak eric tang sama jak.. mesti ada pertalian darah nak? boh nak betapok bah..

[h]einsen said...

oh Su iJamm;

neyda sama..aku macho gik heheh..

Ms Tikot said...

Hehe... singgah juak kmk. Kacak blog ktk eh...

[h]einsen said...

oh Ms Tikot;

makaceh2..bok siap nukar nya mpun template..sllu2 lah dtg berjarah heheh..