Pages

Followers

Mind If I Watch Your Back?

Minggu lepas rah Italy ada persidangan negara-negara G8 (negara-negara maju yang mengandungi Canada, France, Germany, Italy, Japan, Russia, the United Kingdom, and the United States). ada pun ada sigek gambar dan video telah tersebar diseantero dunia akan olah duak urang pemimpin terbesar rah planet bumi tok.

yohhh! pa ditilit takduak ya kah..? (*mungkin dialog sebenar)

ya lah olah sidak tuk tek. ya la sekeping gambar dapat menceritakan pelbagai cerita, sik kira yang sebenar atau dienjen urang.


nok duak ekok ya sik perlu la aku cita. nok ditangga obama ya adalah delegasi dari brazil yang bernama mayara tavarez, berumur 16. nya adalah aktivis yang memperjuangkan nasib kanak-kanak di bawah umur.


tapi tangga jak rah bedio tuk dan coba nilaikan serta bandingkan dengan gambar ya tek.



mungkin juak la nya mok diat, mungkin nya sik. tapi tulah juak nicholas sarkozy ya, kali juak nya mena-mena nilit.
haha..ya la sidak rah luar nun agik agik berdebat..mana rondeng kitakurang lah. aku tuk tukang ngenjen jak..

obama merik sidang media, coba meriktauk aku supaya nya sik dienjen rah dalam blog aku.

sementara ya rah melesia....

PM kita meli cucor cempedak time polah lawatan mengejut ke Pasar Satok, eh, Pekan Rabu, rah Alor Setar hujung minggu riya tek. Mengidam padahnya tek.

ya tuk juak bagus sikit olah nya..heheh..

that's all pok!

26 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

[h]einsen said...

ok dah..dah dapat comment..sila la komen..hekhek..

dukunlintah plk said...

yahh baruk 16 taun.. ngehngehngeh sambil menutup mata dengan kedua-dua tangan tapi masih ternampak di celahan jemari ;p

Titil said...

Malas na jak rasa nak komen lam tok. Apatek kak diblok dari ngomen-romen. Alu rasa de-motibeted :|

[h]einsen said...

@dukunlintah plk

yahh..boh mcm2 ompuan jeman nektok..laju jak sidak angkat dara heheh..

[h]einsen said...

@Titil

yahhhh..alu la si titil dismotibated..apa kah motip..sekpa2 klak kamek memotibatedkan kitak balit..kitak mok makan gula batu sik..?

Su iJamm said...

mun sikmok ditanggar, boh di so.. nk nama mata tok nang otometik bah.

[h]einsen said...

@Su iJamm

haha ya la urg madah, mun ngga sekali rejeki..ngga byk kali dosa heheh..mata tok nang laju jak ngga benda2 gya..gus gik kita inang pusak jak owh..

Khairul Antasha said...

dah dpt komen sik tok??...tdik bercarik gik..ney tuju lah tmpat komen..berkobar2 jak ngato ayat nak ngenjen..last2 x dapat...<----statement berbaur sik puas ati & jeles ngan blog org kacak...

[h]einsen said...

@Khairul Antasha

yerr..alu lah...hati2 dikit bjalan dlm blog tok..byk lubang2 nok blm bertampong gik....

uncleawang said...

Mun PM datang pasar satok Kuching..sik lain beli terubok masin.
Obama mun datang Kuching suroh nya round di waterfront jak...

[h]einsen said...

@uncleawang

ya lah..bgs juak sidak datang, dapat la uncleawang amik gambar sidak duak heheh..

Willie said...

Pok aku pun hampir tertipu ngan gambar ya. Ku rasa sikda la Obama nanga bontot org ya. Laju gilak . sidak paparazi tok pandey molah cerita.

[h]einsen said...

@Willie

haha..ya lah..kali juak la..tp ada nya ngga sikit2 ya..tangga jak nicholas sarkozy ya..haha..nilit ya..

Caynie De said...

hahahaha.. kou suka dialog wak dibak yen..keji ji bak subet dialog dagen gmbr ho?huhuh

Ivy Metaga said...

mmg adalah normal kan kalo melihat barang bagus hahahahahhaa...

[h]einsen said...

@Caynie De

hehehe..kou guna photoshop..

[h]einsen said...

@Ivy Metaga

aok2..mena ya..mst ivy sllu polah, skodeng olaki heheh..

eMBuN_mALaM said...

xpat komen??? apa kmk dpt ria owhhh... aihhhhhhhhhh... ne komen kmk neeeee... aria kmk 1st ngomen... adeh adehhhh... u delete ka??? xmok gk ngomen ehhhhhhhh... majukkkk...

flashback komen kmk...
*yerrr... ada kmk nangga video towk dlm buletin utama ria... lucu da jak... ehekzzz... dasar or lak ehhh...*

mcm yalah lbh kurang bunyi komen kmk ria...

[h]einsen said...

@eMBuN_mALaM

heheh..nang sekda pun komen ktk ariya..xda sapa2 yg delete..alu la mokm majuk..heheh..

Felicia F. Ramzi said...

enjen jak..hahaha cgek gmbr thousand pictures boleh dicerita nak oh

[h]einsen said...

@Felicia F. Ramzi

aok..one picture will have thousands of enjens..

bunga said...

hahaha..burit kacak sikhal didiatt..nasib nya sik megangg..hehehe..

[h]einsen said...

@bunga

heheh..megang k mata jak cukup owwwh..heheh..

Nagaperang said...

hahahaha...biasalah para pemimpin tetap skill masing2.. kalo tak xleh jadi pemimpin

[h]einsen said...

@Nagaperang

haha..btl2..taktik yang plg penting..heheh..

Anonymous said...

[ ... ] link is being shared on Twitter right now. @zenx, an influential author, said RT @1ndus: Xtreme [ ... ]