Pages

Followers

Simple Mind Simple Thought


*apa??!!sik terang??click untuk penumbesaran


moral dari komik tok;
sik semestinya apa yang orang pikerkan sama dengan apa yang kita pikerkan. kadang-kadang orang ya piker benda-benda nok simple jak tapi kita indah yang berlebih-lebih.

lain-lain moral kitak urang boleh la nambah dik pun..selamat hari Raju, eh, Rabu..

that's all pok!
tataratata~


**Garfield® was retrieved from gocomics.com

18 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

fatin dalia said...

mena ya sen..kdak kita mikir giney lah org ya boleh salah nait tosikal ya..eh pa ndak reti... sikda kaitan alu jak :p

AmirFX said...

ada sik ko ngelayo lam blog aku? dalam ya aku ada ngantar signal ngn kau madah aku ada makan ruti keyben cecah ngn hot milo a.k.a. aek milo panas? haha...

Ms Tikot said...

Haha... garfield malas.

eMBuN_mALaM said...

moral of da story... lain org lain masalah...

ngegeh bahhhh said...

kitak boleh masok geng mak aji ayang. tedah urang tua ya tekgin roti keben masin ya aih. tiap-tiap bulan gi supemol meli groceries, ya adalah satu kemestian meli roti keben duak bungkus. bukan selam dengan aek milo ajak. selam dengan aek susu nyaman juak eh. anak mak aji ayang suka juak sebenarnya roti keben ya. bukan sebarang roti ya eh. dah kategori vintage dah roti keben ya.

ya jak lah simple mind simple thought mek tek tentang roti keben.

sekian, makseh.

bersatu berusaha berbakti

usaha tangga kejayaan

majulah sukan untuk negara

bersatu tegoh bercerai ruboh

Ivy Metaga said...

hehehe..betul2...

kdg2 bila dah tau dua2 pikir dan bercakap hal yg lain2 nak, pande malu ekekekee

SEN said...

@fatin dalia

aok eh..tosikal ya is soooooo tempting..ya la kadang2 ada urg ya begitu berkobar2 ngga tosikal..

SEN said...

@AmirFX

hari2 ku menyerugak blog ya..sik juak ku nemu..cney ndak ka kau napok kah..?

SEN said...

@Ms Tikot

haha aok..ktk ada kdak garfield ya sik..?? :P

SEN said...

@eMBuN_mALaM

heheh..aok..mun masalah smua sama klak sik dpt diselesaikan..

SEN said...

@ngegeh bahhhh

oooo..mok juak kmk berkenalan dgn anak dare tuan aji ya eh...

takkan roti keben hilang di sarawak!

SEN said...

@Ivy Metaga

heheh..aok eh..mm mst ivy pun gya juak nak hehehe..

Felicia F. Ramzi said...

benar benar.. apa kita pikir sik semestinya sama dengan orang lain..tapi ada masa, sama juak eh..hmm tah lah sik tauk apa dikomen ku tok

SEN said...

@Felicia F. Ramzi

ssh eh mun dah jadi pengapit tok..lain2 jak benda dipadahnya..eh..pa ndak kah dipadah kmk kah..?

*wink wink* said...

heee..mena oo pa komik ya mdh...tok blog pendidikan moral ka apa?hee...

SEN said...

@*wink wink*

haaa..boh tak macam2 ipah..blog tok mun boleh semua sabjek mok diajar..dari kimia fijik ke ilmu palsapah..*winkwink ciken wing*

Titil said...

Hm. Katon ya jenaka, pi stetmen awak yang oomph itu membuatkan saya terasa. Ne lah ndak, kan saya tok kuat berangannn...jadi sukalah miker nok indah-indah jak. Ekeke. Terimak kaseh kerana menyedarkan saya. Ehe.

SEN said...

@Titil

eheh awak terasa kah..?bgs lah dapat menyedarkan awak sedikit sebanyak..awak gembira saya pun gembira juak heheh..sama-sama daun keladi.. :D