Pages

Followers

Apa Jadi Mun Blog Terbiar..?

DAH lamak juak aku sik polah update terbaru. tedah blog tok, terbiar jak. dah bertegar jadiknya. tp kedak biasalah, mun kita ninggal rumah kita sik berjaga macam-macam jak benda tumbuh atau nok datang, contohnya kedak semak samun dengan anai-anai. sik terkecualilah dengan blog aku tok. macam-macam jak aku temu. bah kita check rah dibah.....


lekak log in masuk ke blog terus ada binatang tok. tok la cencorot blog. boh terkejut. binatang tok nang besar. tapi nya sik ngaco orang. keburukan nya ada lah nya suka makan hurup X sampey Z dalam blog trakurang.


tok la ropa sebenar cencorot blog ya

sama seperti rumah-rumah biasa, labah-labah atau dalam bahasa tempatannya rah malaya, labe-labe, yang akan menjadi pengunjung setia ke tempat yang terbiar. kebaikan labe-labe dalam suatu blog ya adalah nya akan tolong menjaga keselamatan blog kita dari ancaman-ancaman seperti malapetaka gempa bumi serta hackers-hackers.


labe-labe tok berjaya menangkap Mr. Duey daripada mencurik bunga plestik rah blog aku tok..


tapi labe-labe tok nang laju membiak. katakanlah kita ninggal 2 minggu, sidak tok boleh menghasilkan sehingga 4 keturunan labah-labah jak. tapi sik perlu riso sebenarnya sebab ada kaum nomad dari vietnam barat daya akan ngabas blog takurang dan membeli labe-labe berkenaan. labe-labe ya adalah salah satu dari makanan ruji sidak ya. jual jak dalam setumpok RM 50, sidak sanggup bayar.


anak dara kaum nomad vietnam barat daya tok menjus jak bila disuruh mak nya nolong jual labe-labe goreng rah pasar sungai maong nun.


selain dari ya ada juak tumbuh-tumbuhan liar tumbuh bak cendawan selepas hujan. kenak tumbuhan liar ya tumbuh dengan galaknya? sebab tegar dari blog kitakurang menjadi pemangkin kepada pertumbuhan tumbuh-tumbuhan ya.



antara tumbuhan nok ada sitok adalah bunga ben, atau nama saintipik nya beniso crackae. biasanya bunga tok tumbuh mekar rah area header blog serta di sebalik link-link ke blog orang lain. bau bunga tok agak plain.tp bila dicabut, nya akan mengeras. rupa nang kedak roti keben, tapi sebenarnya bunga tok sik boleh dimakan. boleh mengakibatkan kuku tercabut menyebabkan kitakurang sik dapat bergaruk dengan nikmatnya.




roti keben??bukannnn..


para selebriti amat meminati bunga tok. banyak juak la dipakey untuk majlis-majlis rasmi seperti kawin, mesyuarat PIBG, mesyuarat Tupperware serta hiasan-hiasan rah Choice Supermall.
disebabkan kekacakan bunga tok tadik, nya telah mendapat sambutan, sampe sik menang tangan aku dipolahnya mala jak orang mok mengorder bunga tok secara pukal. aku pun malas mok layan, padah jak aku sekda kredit mok topup hanset eheh.


bunga tok nang sesuai digunakan ketika majlis perkahwinan, yang terbaru time dak duak asrap sinkley dgn cinta munga kasturi kawen.


ada sigek gik tumbuhan yang agak sinonim dengan blog terbiar, iaitu midin liar. midin liar tok biasanya tumbuh dicelah-celah comment, tempat mok log in account blog serta rah setting, khususnya rah area mok nukar layout.


boh rapat gilak aaa. sidak tok mgigit.

kitakurang nang sik digalakan untuk mendekati midin liar tok sidsebabkan sifat fizikal nya jauh berbeza dangan midin-midin kotemporari yang lain. tapi bila ada kesempatan untuk mendekati midin-midin liar ya tek, harus lah memuji sidak dengan lembut dan dilarang sekali mencemuh sidaknya. boh lupak embak makanan seperti dahfa serta kentang goreng pakey sidak makan.


ipah dimakan midin liar ariya time nya mok komen rah post aku yang paling latest time raya ariya. aku sik sempat mok nolong nya. iskk2~


kewujudan unta rah blog aku tok amat membingongkan diriku. tok bukan la unta liar tapi unta nok dikirum oleh pak usup taiyoob taem raya riya. unta-unta tok untuk anak-anak buah nya si titil, si tetty serta si ipah ogy pake sidak jalan raya. aku pun lupak mok pass dengan sidak bah unta tok. sekda masa bah. ada juak la kadang-kadang aku embak unta tok ke 7 Eleven malam-malam.


tindakan rudy merudik membelai bonggol unta pak usup telah membawa padah apabila unta pak usup memakan hampir separuh daripada utak rudi merudik.



pakaian hari raya unta bertemakan manusia labe-labe amat popular pada masa kini.


masa blog tok terbiar nak, ada speku yang madah blog tok berpenunggu, berhantu serta bermombok. aku pun pelik juak ada wujud juak antu rah zaman blog memblog tok. ada ariya sidak keruk antase dengan si titil poret-poret rah shoutbox yang sidak madah ada ternampak sosok-sosok aneh. jadi aku pun nekad bercampur ketakutan sikit-sikit saje mok mengesan kewujudan benda ya duak malam dolok. dengan berpandukan buku panduan manual "Meri kite melihet mekhluk-mekhluk superneturel", akhirnya aku dapat nangga makhluk-makhluk genetik terbabit.


makhluk-makhluk halus nok aku jumpa rah swimming pool blog aku tok.


mula-mula nang ngutik juak la nangga sidak tok. tapi lamak-lamak lekak nangga olah sidak yang nakal tetapi manjak tok polah aku senang dengan sidak. boh riso, sidak sik ngaco orang.



mm..ya jak la untuk kali tok..klak ada masa kitak urang gik bercerita tentang benda aneh nok kitakurang temu rah blog kedirik.


that's all pok!
tataratata~~



28 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

eMBuN_mALaM said...

hahahaaaaaaaa... nasib ku xda ngaco Sen dua tiga ngutik towk... ahahaaaaaaa... Atil susah ati lik jak bejual... ne ndak laku... adoheiii... cdak casper ya nang cutemiut koh... kim slm k...

KHaiRuL aNTaSHa said...

menjus muka atil..hhahahaha..tetak goleng2..muahahaha... Nasib lah kmk insan yg bait ati yg salu mnjaga kebajikan sen..hahaha... antu2 blog ya kiut2 belaka... sik nyuroh org tkut..haha...

yarn said...

nangga muka cik ipah tek, dah riso ati...haha~~~ nasib sekda... hohoho...

SEN said...

@eMBuN_mALaM

ntah atil..maknya suruh nolong jual nya x mok..klak la kem salam dgn sidak, ssh mok nyeru sidak2 ya kuar, mok byk k tenaga eheh..

SEN said...

@KHaiRuL aNTaSHa

atil ng gya, mak srh tolong alu la menjus muka nya..nang, antu2 ya ada penyupan sikit..eheh..

SEN said...

@yarn
aihhh..nang ado riso >:D..tedah nak ipah knak makan..eheh..

Faizal n Fashitah said...

Wakakakaka!!...kenak laa ko molah rupa zatil jadi kedak ya...tedah atil lok hehehhe..

Titil said...

Kiut na jak rupa tak urang netak Titil o. Rindok ati Titil nangga diriknya ditetak tak urang. Tetak jak tak urang sia. Tetak jak nun. Silakan jak tetak puas-puas. Tetak goleng-goleng jak tak urang tas lantei nun. Suka Titil nangga aie.

P.S. Gago. Gambong. Ngegeh.

Rudy said...

ahahaha..banyak makhluk2 lam blog ko tok lamak sik diupdate..hahahah

p.s atil boh manas aie..ehehe

dukunlintah plk said...

bwahahahahahahahahahahahahahahahahahaha utak sot :p

Willie said...

Hehehe... Sen. aoklah, lamak kitak sik berblog. Kekekeke


Lawak kali unta makey baju spiderman ya eh!

*wink wink* said...

huihh..kmk ndah knk makan midin ya..
tp xpa,rupa titil muka menjus lagik kiut!
=)wink wink!

SEN said...

@Faizal n Fashitah

eheh..ya lah..tedah atil owh eheh..

SEN said...

@Titil

dah dah boh sedih2 k..lak saya berik choki2 eheh.. :D

SEN said...

@Rudy

ya lah owh nang byk alu benda datang eh..rah fort margeritha ada juak kau nemu benda2 kdak tok kah dy..?

p/s: palak kau ok kah dy..?

SEN said...

@dukunlintah plk

eheh..duhal ada juak antu rupa kdak kau owh eheh..

SEN said...

@Willie

ya lah owh dah lamak juak eh..unta spiderman bkn sllu temu nak eheh..

SEN said...

@*wink wink*

tedah ktk..gne ktk boleh lepas tek ipah..?
aok..kiut owh nya menjus eheh..

*wink wink ciken wing!

grrkatie said...

ngutik. ptt juak kamek sik TERngabas. ada kengutikan rah blog paduu..huhu...

SEN said...

@grrkatie

ooo masuk jak..dak nya ok2 jak..xkaco bah eheh...

Mr Duey said...

aku kenak petik labe-labe terus ku jadi spiderman...wahhh, yahhh ko ada? sik ada..ko setakat roti osborne ngan marie dibeli kat kedai KKK di indiastreet...

Susah jadi org sot kedak kau tok duhal ..."sering dan sejalan.seindah bunga di taman lalalalalal"

Ivy Metaga said...

hahaha..adeh sen..mok ketawa guling2 jak tgk gambar2...
yoh kalo lah ada pokok roti keben kedak ya kan best...
lama juak menyepi..busy ka sen

SEN said...

@Mr Duey

hahahaha..lamak ada aku x g kedei ya dolok2 time sekolah kluar outing kekadang g cya..
sot itu indah bah eheh..

SEN said...

@Ivy Metaga

sayang bunga ya xpat ditanam..nya hanya tumbuh mun blog terbiar jak eheh..

ya lah owh lamak menyepi eheh..

Ms Tikot said...

Lamak roti keben x update blog eh.

Btw, cencorot ya, dekat nak sama bsr ngan pusak kmk.

SEN said...

@Ms Tikot

boh ktk kompius dgn pusak aa..mun benda ya btumbok dgn pusak kompom pusak kalah eheh..

Ida Athanazir said...

sapa pun menjus juak muka disuruh molah kerja pelik macam ya. Eehh.. nang ada org mkn nak ngerayap ... gelik eh

SEN said...

@Ida Athanazir

eheh..mena ya kak ida..mun kmk pun kmk menjus juak kali eheh..