Pages

Followers

Laporan hamba seorang atlet MASUM peringkat pertama: keberangkatan ke Sintok, Kedah.

disebabkan permintaan ramai aku harus mempercepatkan pengepostan laporan tatkala kehilangan ku selama 10 hari ke universiti utara malaysia (UUM) sintok, kedah. aku akan meceritakan secara berperingkat la kisah2 aku di sinun.


18 Mei 2009:
kami telah diarahkan untuk berkumpul di pangsapuri kediaman pelajar bunga raya pada pukol 9 malam. pangsapuri bunga raya adalah penempatan bagi para-para sakura, eh, atlet yg menjalani latihan pusat. oh ya terlupa juga ingin madah bahawa kami yang bakal bertolak pada malam 18 mei ini adalah dikalangan atlet MASUM fasa 2. fasa 1 sebenarnya telah bertolak pada 12 mei dan akan terlibat dengan upacara pembukaan serta acara-acara sukan yang dipertandingkan awal.

lekak itu bas-bas yang mengembak atlet2 utem itu pun ngagak ke kampus tetap di durian tunggal sebab maok ke pusat sukan kerana maok mengambik peralatan2 sukan kedak kayu hoki la, bol ragbi la, skirt pake miak hoki ompuan.

tatkala di pusat sukan UTeM (*mungkin dialog sebenar)


bergambar lok


bas nok aku nait ariya mengandungi perisa badminton, gop, lawn bowl dan taekwando.


menyimpan barang-barang dalam bas.(*mungkin dialog sebenar)


setelah berjaya menyettlekan urusan2 peralatan, bas2 sebanyak 3 igek bas itu bertolak pada pukul 11.30 gya2 la saya pun sudah lupa juak kowh. pasukan lawn bowl nait bas sama dengan mereka badminton, golf, dan taekwando.
aku menjadi stuntman adegan hero dilantak bas kelabu


mendengar taklimat dari pegawai


kedong agik belagu lagu Universiti.(*mungkin dialog sebenar)


dalam perjalanan ke kedah itu saya coba juak mengambil inisiatif utk tido dalam bas sebab saya begitu ssh sekali utk tido tatkala travelling. salah satu contoh terbaek adalah di mana saya tidak tido semasa nait itu bas transborneo dari mukah ke kuching. salah satu initiatif saya adalah saya dengar lagu2 MP3 dari henpon sony ericsson dengan kekuatan yang sederhana. mun bukak kuat2 saya takut tinga saya jadi bengal.

saya mampu tertido secara direct lekak itu.

bas berenti rehat di R&R entah saya pun tidak igt di mana, maybe area Perak kali. aku baruk sahaja bangun dari tido itu langsung tiada perasaan langsung untuk mengetahui lokasi R&R terbabit kerana saya sudah di landa kemamaian. time tok la aku sentiasa mengenang R&R kita rah sarawak nun. kepada siapa nok biasa travel pake jalan darat rah tempat kita mst tauk. saya pun keman itu bubur ayam sama milo panas kaw2. lukoh perut saya maa..
R&R rah cney pun aku sik tauk. tapi rah perak la..


acam yang tidak kiut langsung


nait bas balit, dgr lagu rah tinga and aku tido direct.

dalam 6 lebih bas berenti rah cgek R&R ntah rah siney untuk berenti pakey orang2 semayang subuh. tp rasanya dah sampe area kedah dah time ya.
somewhere in kedah, R&R ney pun aku sik pasti heheh


dalam kol 8 lebih kmkorang pun sampe rah UUM. para2 atlet UTeM di tempatkan rah kolej Sime Darby. err tempat kmkorang tok adalah kediaman ompuan sebab rah toilet ada sanitary bin hehek..
dah sampey rah UUM, rah kolej kediaman Sime Darby.


kakya kmkorang diminta untuk ke pusat sukan UUM utk memberi galakan serta sokongan kepada pasukan futsal lelaki UTeM yang kebetulan beraksi di pentas suku akhir. melawan Universiti Malaysia Terengganu (UMT). walaupun beraksi dgn baik namun setelah terikat pada jaringan 0-0, UTeM telah tewas pada penentuan sepakan penalti, 2-4. walaubagaimanapun kamiorang yang baruk sampei itu tadi telah menerima berita baik apabila dikhabarberitakan atlet karate UTeM berjaya mengkarate 1 pingat emas.
UTeM kunin, UMT biru

time pegi support team futsal UTeM. tedah eh kalah indah




aku seorang model roti paon.


to be bersambung...




Kembali sudah

haha..aku baruk jak sampe dari kedah..banyak la juak kisah kejadian time MASUM '09 rah UUM ya..klak2 aku post update..nantik jak rah depan pc..remote control kitakurang pun aku dah tapok ya hehe..okeh..chowriaoww~~

Menyepi Sementara, Lari Ke Utara.

mulai malam tok(18 may 2009 sehingga 28 may 2009), aku sik online sebab aku akan berangkat ke UUM untuk MASUM wakil UTeM. jadi blog tok akan bercuti dalam masa seminggu lebih dan secara tidak langsung juak aku sik online rah YM, FB serta sik dapat mengaco bloggers2 yang lain hehe..doakan kejayaan aku semasa di UUM kelak hehe.

mun dah balit kelak aku upload la kisah kejadian kehidupan aku sepanjang kehilangan aku selama seminggu ya, ngarap aku rajin la hehe..

aku sikkan update dari sinun sebab aku sekda smart handphone nok mahal2 ya nok dapat main internet. miskin bah aku.sekpat mok main benda2 orang kaya tok. mun ada pun bknnya ada kredit glak mok makey. agik nok berhandphone pya nok cukup kedit pun sik mok kontek dgn aku. (tiba2 jak mengerepak dan melalut)


aku cuba menyamar menjadi maskot KFC tetapi agak kurang menjadi. time knak chia member mkn sebucket KFC, best2 hehe. err bkn aku sorang, ada gik nok lain.sik mampu aku nok kurus tok ngabis 24 ketul manok KFC ya seorang2, gila ka.. (*mungkin dialog sebenar)


Chowriaoww~~

Happy Teacher's Day: A Tribute

ketemu lagi kita dientry yang terbaru..actually aku sik dapat mok polah entry panjang-panjang. kepak gilak aku training lawn bowl untuk MASUM ya bah. setiap hari berjemur rah tengah panas. kulit asal aku yang cerah dah secara mendadak bertukar menjadi kegelapan. berat badan pun semakin berkurangan, sampei 8kg kurang heheh

walaupun ada terasa terlamat sedikit, tapi rasanya agik valid gik untuk aku mengucapkam SELAMAT HARI GURU kepada semua insan yang bernama guru, yang terlibat secara langsung dengan hal2 akademik tok, guru-guru yang sik langsung kedak mak bapak kita yang kadang2 mengajar kita, rakan2 ka, jiran2 ka..heheh

dedikasi ini juak aku ingin tributekan kepada cekgu2 yang penah mengajar aku;
cekgu2 di sekolah2 berikut:
  • Methodist Kindergarten Kanowit, (tadika cina selama 2 tahun)
  • SRK Abun Matu, Belaga (darjah 1 & 2)
  • SK Methodist, Kapit (darjah 3-6)
  • SMK Kapit (tingkatan 1-4)
  • MRSM Kuching (tingkatan 4-5)
  • Sekolah Memandu Ting Le Kiong, Kapit (lekak SPM)
  • Kolej Matrikulasi Labuan
  • Universiti Teknikal Malaysia Melaka (utk klas BMCT)

Tidak lupa kepada rakan taulan aku yang bergelar cekgu
rakan-rakan bloggers yang bergelar cekgu

tanpa cekgu2 tok sapa lah kita..pasti kita sama-sama tidak berblog seperti sekarang serta menjadi insan yang berguna..

chowrioaw~~


guru yang sanggup membakar diri untuk orang lain (*mungkin dialog sebenar)

Mandik a deyy...

35 tahun sik mandik sebab maok anak laki


NEW DELHI: Ada sorang bapak tujuh anak ompuan tok nang sik kalak mandik dari 35 tahun dolok dalam usahanya untuk mendapatkan anak laki.

Kailash ‘Kalau’ Singh sebalikya ‘bermandik api’ setiap petang dengan berdiri sebelah kaki rah tepi unggun api, ngisap dak ganja dak pot apa indah ya dan berdoa, mengekot laporan nok dipadah news Hindustan Times.

“Hek, samaa jak kedak mandik makey aek ya bah. Mandik makey api tok membantu membunuh segala dak kuman2 dengan penyakit-penyakit dalam badan. Mena bah. sik ku bulak bah. Rupa aku tok ada kedak kaki ngenjen kah?” padah Kalau, 63, ya tek dengan sidak urang news ya sambil urang news ya nutup idong sik menahan bau urang tua ya tek.

Nya ya yang berasal dari bandar Varanasi, molah sidak bala korganya panas ati apabila nya bengkeng sik mok mandik rah Sungei Ganges lekak abangnya mati lima tahun dolok.


Kedei runcit nok diempunnya terpaksa ditutup tegal sidak pelanggan sik maok datang berbeli barang rah kedei nya disebabkan olah nya ya nok sik mandik. - AFP

*berita tok sekda gambar disebabkan cameraman awal-awal dah leput.
**sumber berita yang blm dialih bahasa serta diolah boleh didapati dari website harian metro.



dah gik ya kitakurang..pegi mandik gik..aku nangga muka kitakurang pun dah kedak kambin dah sorang-sorang. mandik pun malas..hisshh~~..



chowriaoww~~


pengakuan sebenar seekor kambing. beliau hanya bercakap benar (*mungkin dialog sebenar)

HAPPY MOTHER'S DAY!! SELAMAT HARI IBU!!

Hari ibu disambut setiap hari ahad kedua dalam bulan Mei setiap tahun pake mengenang jasa-jasa seluruh umat serta penghuni bumi yang bergelar ibu. sidak lah yang sentiasa bersusah payah kerana kita.

dari kita agik di dalam rahim;
  • sidak embak kita ke hulu ke hilir dah la sorang2 kita ya bukannya ringan.
  • menjaga kita dgn cermat semasa dalam rahim, sanggup berpantang dari segi makan serta kekangan-kekangan aktiviti supaya kita dapat lahir dengan sempurna.

dah lahir sebagai bayi;
  • bersengkang mata time malam kita terbangun mok menyusu, kemeh berak dan sebagainya.
  • menjaga kita dengan sebaik-baiknya agar kita sik terdedah dengan segala macam penyakit misalnya.
  • mengajar kita berjalan sudah semestinya.

time dah masuk sekolah;
  • mm apa owh..haaa..aku tauk mesti kebanyakan mak kitakurang yang neman kitakurang time masuk tadika dolok. time ya ktkurg nangis2, tp mak ktkurg juak la neman dari luar tadika ya hehehe..
  • jaga makan minum kita sak kita sik lapar..terutama time2 kita mok exam..

time dah besar2 tok;
  • sekda gilak nya menjaga kita kedak miak kecik gik. nya telah menjadi kawan kita yang setia, selalu mendengar masalah kita, tolong apa yang patut (heh mesti ktkurg selalu mintak duit dengan sidak hehe).
  • yang penting nya selalu mendoakan keselamatan serta kesejahteraan kita.

actually sik cukup mok padah dalam blog tok, banyak gilak. mok sampey aku setup lebih dari 10 blog baruk dapat menceritakan jasa-jasa dengan pengorbanan para2 ibu tok.

mm akhir kata hargailah dan sayangi lah ibu-ibu anda tatkala mereka masih bersama anda. tanpa mereka siapa lah kita. kamu pasti tidak dapat membaca blog saya yang mengarut ini heheh.


SELAMAT HARI IBU KEPADA SEMUA IBU-IBU SERTA BAKAL-BAKAL IBU HEHE..



tok aku bersama mak ku time agik kecik-kecik time kanak-kanak dumex dolok




tok aku bersama mak ku time dah besar panjang hehe



pesanan mak aku kepada ibu-ibu rah seluruh dunia hehe..(*mungkin dialog sebenar)

Season Ending Antics

Benda tok berlaku time last paper utk sem tok, paper entreprenuership (atau lebih mesra dipanggil sebagai entreporno) pada seminggu yang lepas. Kebanyakkan aksi bersama rakan2 miak kelas BMCT '05-09 [Bachelor of Mechanical Engineering (Thermal-Fluids)]. mm cita banyak pun sik guna, gambar2 rajah di bawah akan menceritakan segala-galanya.



aku cuba mengajar engku zaidi dengan tekun tetapi gagal jua utk mengaktifkan sel2 otak nya tatkala masa kecederaan.



oleh kerana kegagalan aku tadik sidak pun menyuruh aku ngambik gambar sidak dgn harapan dgn cara ya dpt mengaktifkan memori fotografik.



tok gambar lekak abis paper ya, gambar berbincang jawapan masing2. ada juak rasa mok ngambik gambar time tengah polah paper, tp takut diterais dengan microphone klak.



orang ini possing dgn aksi bersahaja saja setelah menjawap paper tadik.



"sial aku xdpt niru kau tadik" padah mat dgn urang rah tepi.



tok bukan suasana kedei makan rah open air.



haha..mok kuar dari pintu dewan exam mok bergambar agik.



terus ke cancelori dan bergambar. aku amat mengagumi sabri (rah tengah2 ya) yg boleh membelonkan dirik



tok adalah iklan sloar jeans levis sik jadi.



ruseli dilontar ke awang-awangan hasbullah awang




sabri pun dilontar juak. orang2 gagah jak dapat nikam nya keatas hehe.



Bo yang ketiga, urang nok paling takut ditikam.



gaya2 footbal hooligans lagaknya.



time tok tengah nyebut "lehenetttttt" or "bab-1"..mm aku pun lupak hehe..



chinese gurl featuring salim



"di saaaaaaaaaaaaaaaaannaa ranau~~"



series of human stampede entitle squash heinsen hingga lumat #1



series of human stampede entitle squash heinsen hingga lumat #2



series of human stampede entitle squash heinsen hingga lumat #3



series of human stampede entitle squash heinsen hingga lumat #4



series of human stampede entitle squash heinsen hingga lumat #5



series of human stampede entitle squash heinsen hingga lumat #6

boh riso sekda orang mati or menjadi lumat ketika penggambaran tersebut.


possing ayu gila bergambar


sama jak tok gila bergambar


bergambar rah pinggir cancelori. boh salah paham, aku bukan mok terjun.


gambar keluarga miak rumah sewa TU 37 No. 15..


mereka dan kepala-kepala mereka


dekat-dekat mok balit..err..tok bukan persembahan kuda kepang


lekak abis, ahli-ahli rumah menikmati hidangan tengah hari rah kedei makan berhampiran taman mini malaysia melaka.


hehe..dapat juak aku bergambar rah situk.....



mm..miak kelas aku nang suma gila bergambar..pantang nangga kamera..aku rasa aku la yang paling supan sekali hehehehehe..aku suka time2 tok..happening..klak upload gik gambar2 time dinner kelas gik

Chowriaoww~~