Pages

Followers

Twins

one one find day, i was "maer-nyaer-rou-gark" my e-mail's inbox. well if u have so many friends you'll found out that some of them like to forwarding e-mails. yeah, my inbox are excessive with forwarded e-mails. some are funny, some are with touching messages, some of them try to warned you about what will and had happened such as harmful ingredients some of the marketed products. the people favorites are definitely forwarding freak accidents or disgusting foods or what so ever that may make you won't eat in a week yerrrrr...


so for this post i would like to share one of the forwarded e-mail entitled "twins". kinda cute..lets check it out yerrr.........

















so when you have your own child, i advice you to find their playing doll which are look alike..

that's all for this post. i'll be posting about the other interesting e-mails from my inbox in the future..so, eat your green often yerrrr..

(*lelah juak speaking lunduk tok hisssh)

that's all pok
chowriaoww~~

Oh My Tagness..!#3

This tag is from Khairul Antasha of K.H.A.I.R.U.L.A.N.T.A.S.H.A.


setelah dikaji melalui gambar dari zatil and su ijamm, ini adalah kemungkinan besar rupa sebenar khairul khaisha

1. Bekas kekasih saya adalah :
~~>seorang perempuan (tiru jawapan khaiSha)

2. Saya sedang mendengar :
~~> deruan kipas serta "ktik2" taipan keyboard laptop ini

3. Mungkin saya patut:
~~> berjalan-jalan

4. Saya suka :
~~> mengganggugugat keamanan para bloggers...

5.Sahabat-sahabat baik saya :
~~> ada tatkala diperlukan, ada juga tatkala biasa2 saja

6.Saya tak paham :
~~> bahasa uganda

7.Saya kehilangan:
~~> idea untuk menaip kehilangan saya

8.Ramai yang berkata :
~~> "bila la result nak keluar ni??"

9.Makna nama saya :
~~> menurut kajian para sasterawan serta ahli falsafah, nama saya bermaksud orang yang gagah serta tenang sambil berpossing dengan macho di atas bukit berbatu sambil menghisap curut Cuba sambil rambut mengerbang ditiup angin2 monsoon tropika suam-suam kuku...........

10.Cinta itu adalah :
~~> ya ya saya sokong juga la kata orang lain bahawa cinta bukan sekadar suatu lafazan dari mulut berbau ceri, ianya suatu amanah serta tanggungjawab dari segi menjaga zahiriah serta batiniah seseorang..ianya juga suatu sensasi yang kadang sukar untuk

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
~~> bercakap-cakap dengan batu seolah-olah batu tersebut memahami perasaan beliau.......

12.Saya akan cuba :
~~> mmmm post tag ini?

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
~~> infinity

14.Telefon bimbit saya :
~~> sentiasa sunyi sepi. keypad pun sudah bermasalah

15.Bila saya terjaga dari tidur :
~~> saya rasa nak tido balik

16.Saya paling meluat apabila :
~~> apabila mengalami ke"ingga"an yang menyebabkan saya bertukar menjadi jingga

17.Pesta/Parti adalah :
~~> suatu keadaan keramian penuh dgn manusia yang ingin menari, menyanyi atau sekadar ingin makan saja (saya kategori yg ketiga hahahah)

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
~~> apa2 haiwan yang tiba2 buat2 muka comel dihadapan saya..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
~~> umur 0 thun hingga 20 thun..

20.Hari ini :
~~> saya tidak buat apa2 serta tidak merancang apa2 aktiviti2 yg kritikal

21.Malam ini saya akan :
~~> mengganggu gugat keamanan masyarakat difacebook serta blog..

22.Esok pula saya akan :
~~> cuba membuat aktiviti yang berlainan dari hari ini. eberi dei is e niu dei..

23.Saya betul-betul inginkan :
~~> menjadi seseorang yang penting, diperlukan

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
~~> as usual taik mata heheh..

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
~~> dua-dua pun bisa juga pak

26.Makanan Barat atau Jepun :
~~> barat obama..heh pa jak kah..

27.Bilik yang terang atau gelap :
~~> saya lebih prefer gelap..

28.Makanan segera adalah :
~~> makanan yang cepat dan simple dan oleh kerana kesimpleannya mnyebabkan mudah dihadam dan cepat lapar semula heheh..

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
~~> heheh..

30.Siapa yang anda nak Tag?

  1. effa meow meow
  2. flo mbek mbek
  3. lailie taknak taknak
  4. mokhsen ploop ploop
  5. adeqmeili perasan nama cina
  6. amira fx
  7. khairunissa onggon
  8. su jammillah
  9. felicia maid in simanggang
  10. momma barry n cengal
  11. ivy metaga villa villa masa
  12. cigu erlinda yang agak mangah
  13. dilla dalila dilla
  14. catt meowmeowwhoofwhoof
  15. embunwati
  16. kirana teater lagenda
  17. zatil penerbit filem low-budget

Happy Father's Day: A Tribute

kali tok aku sikkan salah gik nang sah lah..perhatian juga kepada embun malam juga heheh..




setiap tahun pada ahad ketiga bulan jun setiap tahun seluruh dunia akan meraikan hari bapa..

aku mok mngucapkan selamat hari bapa kepada bapak aku walaupun aku tauk nya sik maca blog tok..

aku juak mok mengucapkan selamat hari bapa kepada bloggers yang bergelar bapa..aku agik baru tok so sik dapat detect gik sapa2 yang bergelar bapak..hanya tauk kelebar malam jak..muka kdak bapak urang ya tauk la aku heheh..

aku juak ingin mengucapkan selamat hari bapa kepada bakal2 bapak yg mengunjungi blog ini sebab aku tauk ktkurg berkobar-kobar mok jadi bapak heheh..serta bakal-bakal suami kepada bloggers gadis yang sungguh kejeron sekali ingin disuntingi heheh..


mak serta bapak aku tatkala rah tepi sungei rah jeti pasar mukah nun. mok padah dating sik juak sebab aku ada time tok amik gambar tok heheh..sidak bukan mok nantik kapal ikan datang aa..


bapak aku polah ucapan. dengar padah nya wahai bloggers-bloggers sekalian heheh..(*mungkin dialog sebenar)



Aku berpuisi lok..ehem ehem..

DIRGAHAYU BUAT AYAH

Ayah Mahkota kasihmu
kutatap dan kudakap
Puing-puing rindu menyepuh istana hati
alangkah sepinya Pulau Pandan
betapa jauhnya Laut Oman
hari ini kukalung doa
berbahagialah ayah.

Ayah
Jasamu terpahat di mana-mana
nasihatmu tersimpan kukuh di hati
Semangatmu mengental di sanubari
dengan keringat dan air matamu
akar budaya diri ini kukuh
seperti tertegaknya keraton jawa.

Ayah
Istana bahagia ini ayah bina
bersama warna warni kehidupan
bersama rentetan kesengsaraan
semangat dan pengorbanan ini
menjadi nafas kedaulatan keluarga

dan hari ini
teratai berkembang mekar
disinari mentari pagi
dirgahayu buatmu, ayah.

abdullatip
Jelebu N.S
15.06.03

disunting daripada http://puisilatip.blogspot.com/




cat steven aka yusuf islam singing father and son..
meoww meoww nging~~ bak kata bunga kari


SELAMAT HARI BAPA SEMUA!!(khairul Onggon dengan Amirfx bila gik takduak mok jadi bapak heheh)

that's all pok~
chowriaoww~

Oh My Tagness..! #2

This tag is from felicia f. ramzi of Point Blank

gambar yang aku curi dari felicia and uncleawang. saya mintak ijin ya heheh..
filem summer ini heheh..sambungan dari cerita maid in manhattan lakonan jamilah lopez dan rauf fiennes..
tagline sequel terbaru adalah "bayar gaji saya awal sikit boleh tak..?"


  1. apa perasan sekarang - maaf..saya tidak perasan (maaf, saya hanya menjawap soalan yang pelik ini)
  2. saya nak makan - tosai..sebab saya rindu..
  3. saya x suka - orang yang suka mengeluh nasib sendiri seperti dunia maok meletup. kamu ingat dunia ini kamu sorang yang punya ka..
  4. impian saya - travel seluruh malaysia..itu sudah memadai
  5. haiwan yg saya tidak suka - serangga yang rupanya begitu esotik..asuk juga *woof woof..*
  6. saya harapkan - pagar, pagar makan padi...cheh apa kah..heheh..dan juga hadiah birthday......
  7. jika boleh diputarkan masa - saya ingin kembali ke zaman kanak-kanak supaya saya boleh main tikam selepar balit heheh..
  8. saya pada 10 thn akan datang - saya tidak boroi..
  9. hp saya adalah - sony ericsson k770i yang jarang org lain call n mesej.
  10. saya pernah bercinta sebanyak - 2 kali..saya bukan boyak..
  11. saya suka pada - mu..heheh..
  12. kawan2 saya - mungkin kawan-kawan kamu juga.
  13. pernah dikhianati - tidak penah..palat biasa2 tu selalu la heheh..
  14. apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda - tangkap gambar dia, buat poster cari orang yang hilang, tampal dimana-mana saja gambar itu especially dia hometown orang yang berkenaan, bagitahu org yang hilang berkenaan adalah seorang yang jujur budi pekertinya serta mempunyai hobi mengumpul rama-rama (tidak termasuk encik kelebar malam..mesti encik kelebar malam sudah ketakutan tadi heheh)
  15. senaraikan 8 orang untuk di tag ::

that's all pok~~

On that fine Saturday.

hari sabtu sungguh indah dengan kicauan burung di angkasa..

heheh..sekda2, aku bukan mok berpuisi hehe.

kisah satu, lokasi melaka sentral melaka:

sabtu ariya aku nganta member ke melaka sentral.nya ada flight dari LCCT ke kota kinabalu petang ya. melaka sentral tok adalah stesen bas berpusat kedak puduraya ya tapi nya beraircon la. lekak bersalaman aku pun chow dari siya. sik sempat aku mok chow ada brader ya berjabat tangan dan berik salam dengan aku. alu nya nunjuk kad bertulis "penguatkuasa" alu nya mintak kad pengelala aka I.C.

"kau tauk sik apa kesalahan kau?"tanyak nya

"sik tauk ku,kenak?"aku bingung.

"ingat sik kotak aek tadik ya",jelasnya ngan aku gik.

flash back woosssshhhh~~

aku serta firdhaus menghirup titisan air terakhir pada air kotak masing-masing. firdhaus meletakkan kotak minuman tersebut pada tingkap itu. aku juga menurutinya. namun aku sedar perbuatan tersebut adalah tidak baik. namun begitu aku terlihat tong sampah yang berhampiran serta berjanji pada diriku yang diriku akan menghantar kotak kemotak itu ke destinasi yang sepatutnya.

pemandu bas tersebut mulai menyalakan enjin. ku hantar firdhaus ke pintu bas. semoga bertemu lagi sahabat. kemudian aku terus beredar ke situ, dengan harapan untuk ke pasaraya Mydin untuk membeli sabun mandi.


ahhhhhh..........!aku terlupak mok muang kotak aek tadik. tok penguatkuasa dari MBMB(majlis melaka bandaraya bersejarah) la tok.nang sik dapat detect juak sebab nya pake pakaian biasa..adoh-adoh. kakya nya nyuroh nunggah member aku nok dalam bas ya sekali and duak-duak ngoleh surat kompaun.

"ktkorang padah jak student sekda duit, kelak sidak rah kaunter dapat la berik kurang. aku pun sik dapat molah apa juak, ada pegawai aku juak rah sentral tok", padahnya tek.

aku pun agak doubtful yang nya pun pegawai atasan ada juak rah area siya tapi aku pun sikpat mok mempertikaikan nya, sapa tauk nang ada nya siya. melayang la duit aku kak tok huhu~


tok la surat "chenta" nok dioleh aku ya


"tidak! tidak! aku bukan kutu sampah. aku hanya sekadar kutu rayau serta putu mayam" mok jak aku madah gya dengan penguatkuasa ya tek.

kisah dua, lokasi rumah sewa aku:

petang ya lekak mengganggu gugat keamanan blogger embun malam,khairul antasha dan bunga kari, eh, bunga katie rah facebook aku pun mengambil keputusan untuk melayan cita ompuan poret aka gossip girl season 2 dalam bilit aku. time best-best aku nangga cita ya tiba jak aku terdiat sosok-sosok tubuh rah tingkap ruang tamu rumah aku ya

guuulllppp...

eh,eh,eh salah upload gamba. heheh..aku tertangga ada orang mala jak tertangga-tangga komposisi seluruhan dalaman rumah aku ya. yang peliknya aku tang nangga jak olahnya dan sekda polah apa-apa. kak beberapa mint alu nya chow. tapi yang pentingnya muka nya ada la kedak-kedak deco;


Anderson Luís de Souza, commonly known as Deco, is a Brazilian-born Portuguese professional footballer who currently plays for English club Chelsea and internationally for Portugal.

kepada sapa-sapa yang sik kenal deco, muka deco ada la kedak douglas robb;


Douglas Seann "Doug" Robb, is an American musician and lead singer of rock band Hoobastank. he also play bass for Hoobastank


ya la aku madah dengan member aku ada orang muka kedak deco nilit-nilit rumah kamekorang. tetak jak la pok ya. tapi apa yang mekorang pasti ya mesti foreigner-foreigner nok kerja kilang ya yang kebanyakkannya orang vietnam/orang burma ya. sidak ya nang suka menar nilit rumah ya. so aku harusla senantiasa berwaspada dengan rumah and motosikal senantiasa berlock.


trivia: apakah persamaan deco dengan douglas robb? jawapannya mak sidak duak ya adalah orang jepun or japanese descent. so dapatlah ktkorang madah kedak tok. "oooo patut la muka kedak-kedak jak."

that's all pok~

Laporan hamba seorang atlet MASUM peringkat ketiga: Lipan??

....previously on OMB..!

pemilik blog telah coba mengconvince penduduk alor star bahawa beliau adalah pendukung watak wolverine utk filem x-men terbaru. adakah penduduk alor star akan terpengaruh..??



amaran:
cerita ini di ubah suai sedikit untuk menyedapkan jalan cerita heheh..sikiiiit saja sbnrnya...

hehh..mm k la mok cita sikit,sikiiiit jak, pasal keanehan yg ku temui ketika aku ilang ariya.
pada sigek tengah hari ya tek, kmk orang teramat lah lapar kerana sebabnya kmkorg blm mkn enggak sesuap nasi pun walaupun dah makan roti gardenia.

ketika sekda game pada tengah hari ya aku bersama-sama rakan selawnbowl aku pun mengambil keputusan untuk menghijack bas universiti
antara kroni-kroni yang bersubahat menghijack bas UTeM. aku juak yang disuroh embak bas ya.

lekak 8 kali sesat dan bertanyakan 4-5 orang makcik-makcik yang melintas bertanyakan tempat makan, akhirnya kmkorang pun mngambik keputusan ke sebuah pusat membeli belah yang antara termasyhur rah alor star ya iaitu rah star parade.
Star Parade, Alor Star

maka dengan itu gelanggang makan atau nama manjaknya foodcourt telah menjadi sasaran kamekorang. rah foodcourt ya ada sesuatu yang mengganggu benak fikiran ku. err bkn benak rah semanggang ya la..
ku temui menu aneh

lipannnn..???!@!#@$#%@#%
mata ku terbeliak 360 darjah

"kenak mata kau gya gilak?"
tanyak kakak rah kedei ya.

kakya aku tanyak la akak ya
"nang ada kitak tok kak..??"

"aeiheyy..mena la..kau pkr aku tok sapa..??
bentak kakak tersebut.

"err..sik ku kenal sapa kitak kak.."
padahku dengan penuh berserabut.

"aok eh mena juak..eheh"
padah kakak ya tersipu-sipu malu

"kenak tang plek2 jak nama nasik tok?"
tanyak ku straight to the point

"mena dik giney lah mok polah nak."
sambung kakak ya sambil menjuggle dak pisok dengan sendok.
"jap aa aku nunggah adik aku lok"

akak ya pun nunggah adik lakinya tek.
"haa tok kakak coba membuktikan nasik ya nang dipolah dari lipan."

"mena ndak kah kakak tok,"
aku bermonolog sendirian dlm ati tek.

adik lakinya alu keluar. nang terkejut juak aku nangga perbuatan adiknya ya kedak dalam gambar dibah ya;
nyamsss sekalss padah orang tok tek..


sik berkelip mata aku. hidong aku pun apa gik kembang kempis jak.
errr..tok bukan idong aku..








"haha.."
akak ya alu tetak.

"sekda bah aku bulak jak..boh riso sekda lipan dalam hidangan kedei tok. ya lipan ya nang di inang adik akak ya.lipan ya nang gya, nya ada manjak-manjak lipan sikit dengan tuannya ya"
fuhh lega aku.

akak ya alu nyambong
"udang lipan ya orang situk refer kepada udang nok banyak kaki."

"hish udang nang la banyak kaki,"padah ku dengan pusak nok melimpas. pusak ya aok ajak la.

"kedak tok la rupa udang ya,"sambil kakak ya ngeso sigek gambar.

rugged juak udang tok..


ahhh sudeyyhhhh...geleng palak jak aku dengan gelagat kakak ya..

"sekda hal la kak aku order la sigek, pakey nyaman ati kitak."

"haaa..pyo lo kito..."
alu kelako kabuong akak ya. ngek juak.

voilaaa..my dish for that afternoon, prawn-centipede fried rice......

tok la rupa nasik goreng udang lipan ya. aku order la sekali aek kiwi. ok-ok jak, nyaman juak la. tapi belum cukup meyakinkan aku untuk makan agik pada suatu hari nanti. heh..

kakya pun kmkorang pun balit ke venue lawn bowl.


aku balit ke venue sambil embak dak kerak dengan gajah siam


ya jak la cita separa bulak aku kali tok..

to be bersambung...



Laporan hamba seorang atlet MASUM peringkat kedua: Show Me Your Bowls, The Event

....previously on OMB..!

pemilik blog telah menjadi model roti paon untuk masum 2009. adakah beliau berjaya merealisasikan usaha tersebut..????




ciss..mengarut narr juak narrator blog aku tok. sekda eh aku jadi model roti paon. aku setakat makan roti paon berintikan ais krim ya ada la.
untuk pengetahuan kalian, posting kali tok adalah paling sukar sekali aku mok polah, mala jak mok polah tapi sik jadi. mala jak ditaep kakya padam balit. akhirnya aku settled untuk posting nok tok hehe..



20 May 2009:

kamekorang bergerak dari perkampungan sukan seawal 7 pagi utk ke venue acara lawn bowl. sebenarnya, hari ini kami diberi peluang untuk mencuba green untuk lawn bowl untuk tujuan penyesuaian. venue terbabit, green wisma darul aman terletak di pekan, eh, bandaraya alor star,lebihkurang sejam juak dari UUM.

disebabkan byk universiti yang terlibat so sesi penyesuaian green telah di bahagikan kepada 4 sesi, 8.30-10.30 pagi, 10.30-12.30 tengah hari, 2.00-4.00 petang dan 4.00-6.00.

tido dalam bas on the way ke alor star..tedah, terpaksa bgn awal..

nantik giliran untuk mencuba green

possing lok..



21 May 2009 - 23 May 2009:

hari pertama acara lawn bowls. hari tok kategori singles (sorang player sigek team) dan fours (4 player sigek team). UTeM dlm kumpulan C bersama-sama dengan Universiti Teknologi Malaysia, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) dan Universiti sains Islam Malayasia (USIM).

tok adalah line up untuk singles dan fours

singles:
khairulfaiz

fours:
heinsen - lead
elfizi - second
hanif - third/vice skip
syimir - skip

*azam sebagai substitute merangkap manager.

Team lawn bowl lelaki UTeM. kmkorang sik ado team ompuan. sik dapat mok encarik bah..

singles mjadi naib juara kumpulan dibah UKM. fours jadi juara kumpulan lekak menang semua game heheh..



possing2 sebelum game

singles berjaya layak ke perlawanan akhir lkak menewaskan UiTm di suku akhir dan UUM di separuh akhir. namun kehebatan team fours terhenti pada suku akhir apabila tewas diranjang suku akhir kepada UNIMAP huhuhu~~
err silap. aku mok naep gelanggang sebenarnya....

time lawan UTM
time lawan UKM
aku sedang beraksi heheh

23 May 2009 - 25 May 2009:

pada petang 23 may ya start untuk kategori pairs (2 orang) dan triples (3 orang). grouping tetap juak sama di kumpulan C juak

tok adalah line untuk pairs dan triples:

pairs:
hanif - lead
khairulfaiz - skip

triples:
heinsen - lead
elfizi - second/vice skip
syimir - skip

tp pada game kedua lawan UKM terpaksa dirombak posisi menjadi kedak tok

syimir - lead
heinsen - second/vice skip
elfizi - skip

pairs telah mjadi juara kumpulan lkak menang suma game. tapi malangnya team triples aku sekadar no 3 jak so sik layak ke suku akhir. kecewa2.

aku jadi vice skip ketika lawan USIM. penuh karisma sekali
gaya syimir yang aneh. aksi menumbuk langit awan hujan kali.
giliran aku gik yang draw in.
penuh gaya yerrr..
"keep on rolling bowl.."
determination heh..
elfizi draw in. bowl rah lain, mata tangga tang lain. nangga ompuan rasa ku..heheh..
bowl aku dan syimir yang rapat dengan jack sebelum dipecahkan oleh skip USIM..ciss..susah payah mekorang polah dekat2 dengan jack ya..
kalahhhh..arrgghh...
aksi lekak ketewasan 1
aksi lekak ketewasan 2
aksi lekak ketewasan 3


pairs meneruskan cabaran UTeM dan sidak duak berjaya melangkah ke final lekak kalahkan UUM di suku akhir dan UPM di separuh akhir. kesemua acara final serta penentuan pingat gangsa diadakan pada 26 may 2009.

26 may 2009:

acara final dipertandingkan hari tok. UTeM ada 2 acara final, singles (khairulfaiz) dan pairs (khairulfaiz/hanif)

singles ketemuan sama atlet UPM,mohd husriff hilmi, favourite untuk menang final tok. namun faiz menang juak final tok dgn kiraan 21-15. tahniah
final singles, faiz menang lawan player UPM

petang ya acara final kedua untuk team kamekorang, untuk pairs, bertemu dengan pairs UTM, ahmad zaki/mohd norul adha. sidak dah jumpa time peringkat kumpulan, time perlawanan pertama di mana UTeM menang. so di atas kertas mungkin UTeM bisa menang. namun setiap game adalah game yang baru. team UTeM tewas dan oleh pingat perak jak.
..tapi petang ya sik dapat mok repeat kecemerlangan pagi tadik, kalah final pairs lawan UTM


lekak final2 ya, upacara penyampaian hadiah diadakan. pada keseluruhannya, team UTeM berjaya mendapat 1 emas dan 1 perak. suatu pencapaian yang terlalu kamekorang bangga sebab UTeM la satu-satunya team yang sik ngantar team ompuan, sik ada pengurus serta sik ada jurulatih. bayangkan team dari universiti lain yang ada jurulatih malaysia serta pemain yang pernah bermain untuk SUKMA serta wakil malaysia dalam sukan universiti asia. tapi ada antara team yang mempunyai kriteria ya tek sik dapat pingat emas pun. heheh.
faiz cuba mengukur saiz pinggang hanif.
para peserta berbaris
perak untuk pairs UTeM
Emas untuk singles UTeM
yeahh..bergambar dengan sidak-sidak dari universiti lain heheh..
possing agik
bersama supporter kmkorang dari team hoki ompuan
bergambar bersama miak UM (3 dari kanan) dan UUM (2 dari kanan). miak UM ya miak sarawak dari sibo, shamsuddin khan namanya..
aku tauk aku ringan. boh ktkorang padah apa-apa gik

keseluruhannya universiti malaya menjadi juara keseluruhan untuk acara lawn bowl masum 2009 kali tok dgn 2 emas dan 2 perak, diikuti uitm dan upm. tapi pada petang ya ada keanehan. juara keseluruhan berpasukan untuk lelaki dan perempuan sik diisytihar. ikuti kisahnya pada posting yang akan datang hehe. debar2 dupdupdupdup~
tengah hari sebelum final pairs, aku cuba mengconvince semua orang yang lalu lalang rah panggung wayang rah alor star ya bahawa aku adalah watak wolverine yang sebenar.........

to be bersambung............