Pages

Followers

Perfecto!

Taem aku melompat dari sigek bedio ke bedio lain rah youtube alu la terjumpa bedio tok. sungguh menarek. kali ktk urang pasti terpegun



encik peter kita tok nya asal dari holland. nya nang suka polah cover lagu2 indonesia..semua best jak ku dgr..nya pun rajin juak datang ke indonesia, sebab nya tertarik kali..ada juak polah konsert ku dgr..

kelak la aku polah cover untuk lagu2 padang pasir..aku dah kenal pasti orang kita para bloggers tok yang amat sesuai sekali masuk dalam bedioklip aku ya polah tarian padang pasir.

ya jak lah dolok..aku actually ada benda mok dicerita, nantik bahan2 jak eheh..klak lah ku cerita..isok lusak kah..

nota palak tut: ada sik semenjak duak menjak tok pak usup taiyoob dgn adik nya ngabas ktk urang..lariikkkkkkkkkkkkkk!!!

Sepandey-Pandey Tupei Melompat Lah Tek Nak.....

AKHIRNYA bedioklip tok la aku tggu selama tok. kuar juak akhirnya. bok aku perasan. ktkurang tutup lok lagu rah tepi nun dan nangga la bedio tok. enjoy!





p/s: terima kaseh kerana memberi semangat dan concern kepada aku, sik kira dari komen2 takurang, ataupun dari mesej dari YM, berkaitan entry sebelum tok, "An Innocent Diary". boh riso aku try sikkan polah entry yang serious yang panjang berjela. aku knek tok aku sigek projek yang aku akan padah klak. tunggu jak tak urang heheh. akhir kata aku dah sehat semula dah terima kaseh sekali lagi.


that's all pok!
tataratata~

An Innocent Diary



28 Julai

*ringtone life in technicolor berkumandang*

Z: sen nak buat part time?

inesen sen: ok

Z: start khamis ni, jage pam 7, 8. masa 5petang sampai 10malam. keje hari rabu sampai sabtu, sebab senin selase ko ade kelas.

inesen sen: ok



Z kawan sekelas ku. famili sidak ada stesen minyak, company Caltex yang terletak di Taman Merdeka rah Melaka Bandaraye bersejarah tok. aku dah banyak kali berkhidmat di stesen sidak, terutamanya time dekat-dekat mok raya apabila ada pekerja sidak mintak cuti. biasanya aku akan bermain di posisi cashier. gaji lumayan juak, sebab time raya gaji akan meningkat sebanyak 3 kali ganda. aku biasa juak dengan famili sidak tok, kiranya aku tok kedak anak angkat juak la sebab time raya aku selalu ikut famili sidak beraya. dengan staf pun ok juak dimana sapa-sapa antara sidak sik lepas dari anokan aku heheh.

kali terakhir aku berkhidmat dgn sidak, aku polah part-time hujung minggu tahun 2007, tapi sebagai pump attendant rah luar. ada duak igek pam, iaitu pam 7 dan 8 akan dikhaskan untuk penunggang motosikal sak sidak sik beratur rah pam lain. sama jak kedak cashier, aku akan menerima duit dari customer dan aku akan tolong pamkan minyak ke kenderaan berkenaan. jadi pam lain akan disetkan oleh cashier rah counter dalam manakalajengking pam 7, 8 ya tek aku yang control direct dari pam ya.



30 Julai

aku termasuk lambat 10minit. duhal jam rah caltex sia laju 10minit ciss. dah diberik uniform aku pun start bekerja. aku bergandingan dengan seorang pakistan yang bernama Amanat, di bantu oleh Rasal, seorang Bangladesh. kejap jak aku tangkap polah kerja ya sebab dolok dah penah polah. sidak duak pun banyak assist aku dari segi pembelian melalui voucher, kad kredit yang sebelum tok aku sik penah polah time keja ya dolok. sistem pun ada berubah sikit.

tapi ada suatu kesedaran yang terpacul dari naluri dan sanubari ku. bila ku terkenang gaji kerja tok yang sikkan berubah, ku sedari makan gaji sik best. tiba-tiba jadi sik semangat bekerja.

pada jam-jam terakhir aku bermain-main dengan anak pusak.


pam 7 dan 8 yang berkenaan


Amanat (depan), zahid (belakang). duak2 dari pakistan

pusak tok tiba-tiba datang ke stesen ya. riso juak aku nangga tang ada di lenyek moto-moto rah siya. diengkah aku tempat lapang nok jauh dikit, tapi nya alu ekot aku ke pam. sampe abis keja nya mala jak ekot aku. mok mbak nya balit, tapi tiba-tiba nya ilang lekak aku abis ngitong duit.



1 Ogos
aku rasa suhu badan ku ada meningkat sikit. dada ku pun rasa ketat jak. palak kedak melayang, mengalami nausea dan emotion sickness jak malam ya. riso dah aku tok. musim penyakit nektok. dah la lebih kurang jak simptom. kerisoan aku terembak ke dalam mimpi.



2 Ogos

agik juak sik berubah lekak bangun tido. dada rasa ketat agik. rasa mok demam tp sik juak demam. sendi-sendi rasa sik best. malam ya aku dan housemate-housemate aku pegi main badminton. diharapkan reda la masalah ku ya tek bila dah bersukan. lekak berpeluh ya ada ok skit suhu badan tapi dada ya sendat jak rasa. time main tek ada juak rasa mok muntah.



3 Ogos

aritok sekda kelas, U tutup sebab ada kes positip H1N1. aku..?aku sik berubah. kembali keadaan sik selesa ya tek. aku ingat mok ke poliklinik jak aritok. tapi bangun akhir gilak ku ariya so malas la aku pg. esok jak la.



4 Ogos

aku nekad aku pegi jak. ingat mok pegi kol 2, tapi terlayap berchatting dengan rakan pembloggan rah YM. aleh-aleh ku turun ke poliklinik kol 4 petang, dengan berbekalkan 2 ringgit syiling jak.

time berinterview dengan doktor ya aku madah la perasaan aku. cerita ku segala-galanya. berharap punca dari jerebu jak kah. kakya doktor ya madah kali dari bau minyak. bok aku terpikir kakya ada mena juak la pa dipadahya. doktor ya pun memberik diskripsi ubat yang aku terpaksa telan untuk beberapa hari. mun sikda perubahan pegi jumpa nya balit la.

ketika menunggu mok dicheck oleh doktor


poster-poster yang menggelikan aku terutamanya H1N1


ubat-ubat yang aku harus telan



5 Ogos

aritok petang ya aku turun kedak biasa. malam tadik lekak aku makan ubat dada ok dah sik sendat gik. namun agik juak rasa sik selesa. palak agik juak berpusin skit, ariya aku keja sik senang duduk. nang sik selesa. nang mena la bau minyak ya efek sik bagus dengan aku. tapi dolok aku polah keja yang sama juak. dapat juak tahan. itok ku. aku bertahan sampe abis kol 10. balit ya aku nekad esok aku akan meletak jawatan.


keadaan yang berjerebu di sekitar taman merdeka. kelihatan rasal sedang berjalan-jalan (rasal laskar nama sebenarnya, dari bangladesh, sebutan nama nya seperti menunggah nama Russel Crowe)


kesesakan lalu lintas di taman merseka akibat ada jalan yang dinaikki air. area tok alu jadi jalan alternative. lekak hujan makin kuat jerebu, pelik aku.



6 Ogos

Masok ku kja, terkejut ku nangga staff semua makey mask. tegor ku,

"apsal smue macam muke transformers ni?"

"sampai hati cakap muke kitorang macam transformers." padah sorang staff jaga mart sia. heheh..

ibu bapa Z dgn si Z sekali sekda datang. adoh. giney mok meletak jawatan tok.
aku teruskan juak jaga pam. tapi bila dah masuk dekat-dekat kol 8 ya aku dah sik mampu mok polah keja gik. Amanat yang mengetahui terus nyuroh aku duduk jak, biar nya dengan rasal jak yang handle. aku ada la tolong sikit-sikit ngutip duit.

ibu Z datang juak time kol 9 ya then nya nunggah aku sebab dak staff lain pun tauk aku dah sik terkabier gik mok molah keja. aku madah hasrat ku dan ibu Z pun sekda pilihan juak takut klak time belajar alu terjejas.

.
.
.
.

diketika aku menaep warkah ini (15 ogos), aku telah hampir pulih seperti sediakala.

pesanan dari saya, jaga kesehatan kitak urang mena-mena di kalajengking tok musim jerebu dengan penyakit berjangkit. ada simptom-simptom sakit nok berkaitan pegi jak ke klinik/hospital. sik rugi bah. boh lupak juak makan ubat. boh kedak si tetty yang sik suka makan ubat.

masalahnya kinek tok di siney gik or caranya aku mok mencarik wang tambahan k menampung kehidupan aku yang sikda bantuan kewangan. sik mok aku mintak duit dari parent.

kisah penyelesaian nya mungkin akan dirungkai pada episod "An Innocent Diary" pada masa akan datang.


that's all pok!
tataratata~

Simple Mind Simple Thought


*apa??!!sik terang??click untuk penumbesaran


moral dari komik tok;
sik semestinya apa yang orang pikerkan sama dengan apa yang kita pikerkan. kadang-kadang orang ya piker benda-benda nok simple jak tapi kita indah yang berlebih-lebih.

lain-lain moral kitak urang boleh la nambah dik pun..selamat hari Raju, eh, Rabu..

that's all pok!
tataratata~


**Garfield® was retrieved from gocomics.com

Sorry, I Don't Speak Urdu

SEDANG enak-enak aku sedang mendengar lagu, tiba-tiba jak ada sigek YM (Yahoo! Messenger) id
meng"add" aku dgn nama shakeel shah. aku dengan sewenang-wenangnya approve jak.


shakeel0_9 (1:29:00 AM): hi (alu nya negor aku)

hehei_218 (1:29:15 AM): siapakah shakeel shah?

shakeel0_9 (1:29:45 AM): no my bhrother

shakeel0_9 (1:30:03 AM): asl pls

shakeel0_9 (1:30:03 AM): i am noshi (owh guna id adik/abg nya)

shakeel0_9 (1:30:12 AM): u form live

shakeel0_9 (1:30:52 AM): hello

hehei_218 (1:31:02 AM): who is this..?

hehei_218 (1:31:14 AM): from where u got my id..?

shakeel0_9 (1:31:26 AM): yahoo chat rooms

hehei_218 (1:31:39 AM): eh..? (aku terasa plek sebab aku sik penah pegi cne2 chatroom rah YM)

shakeel0_9 (1:31:47 AM): ye

shakeel0_9 (1:32:11 AM): your gamil account here (gamil??kamil??farid kamil??farid koi??eh melelat indah)

hehei_218 (1:32:29 AM): i didnt went 2 any chatroom

hehei_218 (1:32:42 AM): huh??

shakeel0_9 (1:32:59 AM): your id adulte chat room (yaahhh..nang ada aku pegi chatroom gya)

shakeel0_9 (1:33:20 AM): your frirend shifp me

hehei_218 (1:33:40 AM): what?

shakeel0_9 (1:33:57 AM): your friend ship me

shakeel0_9 (1:34:25 AM): best web site is maney make

shakeel0_9 (1:34:48 AM): asl psl

shakeel0_9 (1:35:06 AM): your femele and male

hehei_218 (1:35:24 AM): i never friend ship u..

shakeel0_9 (1:35:36 AM): ok

hehei_218 (1:35:41 AM): i think you'd been mistaken me 4 someone else..

shakeel0_9 (1:36:03 AM): ok

shakeel0_9 (1:36:27 AM): i am virey sexy girls (haha palak nya promote dirik sexy. sexy gik pusak Ms Tikot)

shakeel0_9 (1:36:37 AM): u have cam

hehei_218 (1:36:47 AM): huh..?

shakeel0_9 (1:36:56 AM): on web cam pls (alu nyuroh org mukak webcam..sik mok aku)

hehei_218 (1:37:04 AM): shakeel is a male name..

shakeel0_9 (1:37:28 AM): ye my brother name is shakeel

shakeel0_9 (1:37:40 AM): my name is noshi

shakeel0_9 (1:37:52 AM): u r form

shakeel0_9 (1:39:17 AM): you linke sex

shakeel0_9 (1:39:19 AM): sorry

shakeel0_9 (1:39:30 AM): u like sex (aaahhh sudahhhh)

hehei_218 (1:40:00 AM): where r u from noshi..?

shakeel0_9 (1:40:10 AM): uk (kau knal dgn oon kah yerrrr)

shakeel0_9 (1:40:20 AM): u

hehei_218 (1:40:30 AM): which part of uk..?

shakeel0_9 (1:40:50 AM): your muslim and non muslim

shakeel0_9 (1:40:59 AM): ok

shakeel0_9 (1:41:25 AM): pls send your pic me (hah..sik menjawap soklan, antap li pembulak)

hehei_218 (1:41:50 AM): haha..

hehei_218 (1:41:58 AM): sorry noshi..

hehei_218 (1:42:10 AM): im not going to do that (igt senang2 jak aku mok polah gya ka..?tang ada aku kenak superimpose klak)

shakeel0_9 (1:42:18 AM): wath

hehei_218 (1:43:04 AM): what do u want anyway..?

shakeel0_9 (1:43:32 AM): ok

shakeel0_9 (1:44:32 AM): pls best website $ make link send me (kakya alu mintak website polah duit..neyla aku ada)

hehei_218 (1:45:05 AM): i dont have such link..

hehei_218 (1:45:08 AM): sorry..

shakeel0_9 (1:45:20 AM): pls

shakeel0_9 (1:45:28 AM): pls:-* (kiss2 indah ciss)

shakeel0_9 (1:45:48 AM): my account is $5 u.s.a dollars (nya madah dalam account nya ada 5dollar jak..?)

shakeel0_9 (1:46:03 AM): pls make or dollars

hehei_218 (1:46:20 AM): what account..?

shakeel0_9 (1:46:32 AM): paypal account

hehei_218 (1:47:15 AM): oo..

hehei_218 (1:47:51 AM): how old
r u noshi..?

shakeel0_9 (1:48:13 AM): epaise good make $ website tihs site is band

shakeel0_9 (1:48:15 AM): no

shakeel0_9 (1:48:20 AM): 28 (ooo 28 tahun)

hehei_218 (1:49:10 AM): which website..?

shakeel0_9 (1:49:37 AM): epaise.com.pk

hehei_218 (1:50:21 AM): oo..

hehei_218 (1:50:28 AM): u r from pakistan

shakeel0_9 (1:50:36 AM): no

shakeel0_9 (1:50:43 AM): indian

shakeel0_9 (1:51:05 AM): my friend pakistan

hehei_218 (1:51:52 AM): so u now at india..?

shakeel0_9 (1:52:20 AM): yes (yaaaaaaaaaahhh..tadik padah kau rah UK..ptt la aku nanyak oon nya sik kenal kau)

hehei_218 (1:52:48 AM): oo..

hehei_218 (1:52:58 AM): u a male rite..?

shakeel0_9 (1:53:06 AM): no

hehei_218 (1:53:51 AM): so u are a shemale..? (aku coba mok ngenjen nya tok heheh)

shakeel0_9 (1:54:40 AM): no

hehei_218 (1:54:56 AM): so..?

hehei_218 (1:56:18 AM): a girl..?

shakeel0_9 (1:56:40 AM): yes

hehei_218 (1:56:45 AM): oo..

hehei_218 (1:57:26 AM): from where u got my ym id..? (saja tanyak balit)

shakeel0_9 (1:58:08 AM): yahoo chat room

hehei_218 (1:58:27 AM): which chat room..?

hehei_218 (1:58:36 AM): what is the name..?

shakeel0_9 (1:58:58 AM): adulte chat room (aduih!!palak kau)

hehei_218 (1:59:15 AM): when did u get..?

shakeel0_9 (2:00:18 AM): adulite chat room ok

shakeel0_9 (2:00:29 AM): saxy chat room

hehei_218 (2:00:43 AM): when, the time..?

shakeel0_9 (2:01:45 AM): after 2 hours (cako aku gi makan la time jangka masa ya tek)

hehei_218 (2:01:59 AM): why did u go to the chat room..?

shakeel0_9 (2:04:34 AM): ok

shakeel0_9 (2:05:32 AM): hello

hehei_218 (2:05:37 AM): yes

shakeel0_9 (2:05:48 AM): pls send link me help me (sik alah2 mintak link ya..sekda bah..mintak dgn AmirFX nun)

shakeel0_9 (2:05:58 AM): u have cam

shakeel0_9 (2:06:08 AM): pls on tha web cam

hehei_218 (2:07:02 AM): sorry i dont have the link..

shakeel0_9 (2:07:07 AM): ok

hehei_218 (2:07:17 AM): webcam..?

shakeel0_9 (2:07:33 AM): on tha wab cam

hehei_218 (2:07:34 AM): why u want me to turn on the webcam..? (kau mok nyuroh aku striptease dgn poledance ka..?)

shakeel0_9 (2:07:45 AM): pls on tha webcam

shakeel0_9 (2:08:28 AM): u like me (palak kau..ney tauk muka kau burok ka..)

shakeel0_9 (2:08:36 AM): my pic orignal

hehei_218 (2:08:39 AM): sorry im not a girl (trick jak tok)

shakeel0_9 (2:08:46 AM): ok

shakeel0_9 (2:08:48 AM): by (alu bye..nang la kau mok encarik ompuan sbnrnya,sbb aku blm mendedahkan jantina aku)

shakeel0_9 (2:08:59 AM): tomrro chat me

shakeel0_9 (2:09:29 AM): tomorro chat me

shakeel0_9 (2:09:41 AM): ok (sorry la sik hingin aku)

shakeel0_9 (2:09:54 AM): you on tha web cam

shakeel0_9 (2:10:09 AM): rapidshare k account kitne main mil ta hay (sudahhh..nya dah start mengereco dalam bahasa nya)

hehei_218 (2:10:19 AM): my web cam have some problem

shakeel0_9 (2:10:28 AM): ap k pass hay ya nahi hay

shakeel0_9 (2:11:02 AM): ap kass hay account rapiddshare k

hehei_218 (2:11:23 AM): hah?? (itok ku..nang sik paham pa dikerepak nya..)

shakeel0_9 (2:11:52 AM): kint ne dollars k mil ta hay

shakeel0_9 (2:12:28 AM): moje rapidshare k account lenahay is leya link mang ra ha hu paise bana k

shakeel0_9 (2:12:41 AM): ok

shakeel0_9 (2:12:43 AM): by

hehei_218 (2:12:54 AM): haha sorry i dont understand

shakeel0_9 (2:13:05 AM): ki u keya howa

shakeel0_9 (2:13:11 AM): urdu at ehay ap ko

hehei_218 (2:13:30 AM): sorry i dont speak urdu

shakeel0_9 (2:13:41 AM): movies dekh te ho ap yanahi

shakeel0_9 (2:13:58 AM): movies to like play

shakeel0_9 (2:14:02 AM): yes and no

shakeel0_9 (2:15:06 AM): u have k make $ dollars

shakeel0_9 (2:15:18 AM): your job (aieee nang ada kja aku indah)

shakeel0_9 (2:15:28 AM): this filed

shakeel0_9 (2:15:42 AM): ok by

hehei_218 (2:15:52 AM): my job to make $?

shakeel0_9 (2:16:01 AM): oooooooh

shakeel0_9 (2:16:06 AM): rele

hehei_218 (2:16:15 AM): no no

shakeel0_9 (2:16:44 AM): send me link i make $ maony 50 50 ok

shakeel0_9 (2:16:47 AM): done

shakeel0_9 (2:17:27 AM): your big hackir

shakeel0_9 (2:17:46 AM): hello

shakeel0_9 (2:17:54 AM): your big hackir (hackir?? pa nama ya..?jutawan fakir..?)

hehei_218 (2:18:03 AM): haha..

hehei_218 (2:18:06 AM): sorry..

hehei_218 (2:18:14 AM): not interested..(aku dah malas mok layan)

shakeel0_9 (2:18:18 AM): your hackir

shakeel0_9 (2:18:28 AM): ok by

shakeel0_9 (2:18:39 AM): to morro

hehei_218 (2:18:46 AM): ok bye2

shakeel0_9 (2:18:58 AM): i love u to

shakeel0_9 (2:19:07 AM): :-* ( alu ber ai lep u, alu ber kiss2..nakpa kata org tok..gelik i)

hehei_218 (2:19:47 AM): palak kau.. (aku dah ingga, moha dan sebagainya)

hehei_218 (2:20:01 AM): aku tauk kau tok olaki bah..

hehei_218 (2:20:04 AM): cako..

hehei_218 (2:20:14 AM): ne ndak kah kau oleh id aku kah..?

hehei_218 (2:20:16 AM): cako..

hehei_218 (2:21:36 AM): ndak alah2 mok mbulak org jak..

shakeel0_9 (2:22:40 AM): hello


kakya ada id yg lain coba add aku..nama nang nama org dari india nun, dipercayai si noshi/shakeel shah mpun aquintances. so aku sik approve dan engkah ke dalam ignore list. si noshi/shakeel shah tok aku delete dari list dan engkah dalam ignore list.


that's all pok~
tataratata~