Pages

Followers

Riang Ria Tahun Baru Cina

Apa khabar tek..?arap2 tak urang sehat jak lah boh sakit2..ya lah nektok dah musim cuti..rugi mun sakit..sempena tahun baru cina tok semua orang coba mengambik kesempatan mok plan macam2..mok berjarah rumah sanak saudara sahabat handai time tahun baru cina, ada yang plan mok kumpol angpau banyak2 dari tokey2 kedei serta tokey balak, ada juak yang sik nyambut pegi bercuti, polah reunion apa indah..

apa2 pun ada juak la ku nilit2 skit2 aktiviti2 rakan2 nok nyambut tahun baru cina tahun tok..cekidaut lah rah dibah tok..mmmm..




Persatuan Tunchey Taman Sukma nang gigih berlatih tunchey. mun sik gigih training susah sidak mok ngalah team tunchey tersohor di kuching nun, Persatuan Rentak Tunchey Tupong Indah


Tapi ada juak yang sik rela berlatih tunchey, ya lah Pak Put Jie tok menjus jak muka nya.


Edeh edeh edeh..diat jak tak urang adik Ong Jien Gon tok..nang suk alu nya makey baju raya baru..sampey nya maksa mak nya meli payung juak..


Auntie Felicia Wong encarik rejeki dengan nyual mercun. nya tok nang x jerak2, dah berapa kali dah nya kenak tangkap sidak polis dengan batman..


Kawan sekolah lamak ku duak orang tok, Eh Pat Rie Jia dgn Lai Kien Lie nang customer utama meli merecun dgn segala jenis bom..tangga mena2 tangan sidak, ya sebenarnya tangan pelsu..


Haa..bila time tahun baru cina jak, sapa nok dah kawin nang wajib juak la merik ang pau dengan dak miak, seperti yang maseh diprektikkan oleh Auntie Ivy Chuo Yen Chu tok..Auntie, boh lupak berik dgn kamek juak aaaah..



Tok la rupa ang pau tahun marek..diat jak model nya, makey songkok dgn topi koboi..ya baruk satu melesia, mena sik..?


Biasanya rumah2 sidak tok la, mun sidak rajin nang dihias dengan tanglung. kelihatan adek Mei li kita tok, nya nulong pakcik nya ngantung tanglung..boh sampei tunok rumah aaa..ngamok jak pakcik ktk klak...


Ya jak owh ku rasa kali tok..lain kali kita temu balit lah..boh lupak singgah rumah aa..tp bkn rmh aku, rumah kawan2 nok nyambut tahun baru cina tok..aku xda duit mok merik ang pau, blom adak kawin dgn xda duit tok..larikkkkkk!!!!

16 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

Khadijah said...

saal ko ya...hahahaha

Faizal n Fashitah said...

Tulah ko Sen! Wakakakka kat nak 14 taun ku sik leput kedak tok eh akakakaka!!!!...

Ms Tikot said...

Yer... cute kali jak Ong Jien Gon eh...

dukunlintah plk said...

adik ong jien gon ya nang chomel.. jgn suroh nya jalan sorang2 kelak ilang d cholek urang.. wahahahaha..

Ivy Metaga said...

hahahaha....aduh sennnn...hahahaha..mok leput tetak lok...auk lah gong xi fa cai for u n noooo angpau hehehe

Khairul Antasha said...

hahahahaha...gia lah kita neng..bagus..amalkan selalu molah entry kedak tok..hahaha...

* raya cina iboh lupak dtg umah oiiii

miszLaiLie said...

hehehehehe..ptt la suh ak ngabas blog ko...hehehe...kacak2...i like...kreatif juak ko tok...nyway hpi cny k...=p...kacak nama br ak eh Lai Kien Lie....heheheh

Queen Bunga said...

hahahaha..ngutik!

Shitsurei Shimashita said...

onggon tak tau kah dia di impose kan ni...payung tu nyonya dpn opiz kamiyg punya.

Kal Jis said...
This comment has been removed by the author.
Kal Jis said...

Sen, abis bego sigek opis aku ngan gambar ya.. jega ko Sen.. aku dah 400 taun sik asa tetak sampei nak leput camtuk kakakakaka...

SEN said...

tete saje saye tengok olah2 kamu ini eheh

Nikolai said...

ada juak muka aku.. dah di ganding dgn M hahaha..

Willie a.k.a Reptoz said...

Heheh...jarang juak kawu tok ngupdate belog eh? Lawak nar sidak yg nyambut tahun baru cina. Nang 1 Malaysia eh.

FaDLi said...

hahaha...lucu ada jakk... kek kek kek kuq tetakk... lucu muka miak cina yaaa...

f-fariza said...

lawakkkkkkk.. patutlaaa beria nyuro maca.. bok ada masa tokk!