Pages

Followers

Turun Ke el Gato

wah wah wah..pa kabar tek..harap-harap sehat walafiat lah..lamak sik ngeblog..gago trebeling bah..mun sik tauk, reya aku turun ke kuching..kejap jak, sik lamak..dah balit semula ke mukah dah aku nektok..


simple-simple jak lah owh aku update..


beberapa tangkapan gambar bangunan wisma SALCRA. agik baru, baruk jak dibukak plestik.



30 september, aku ke sitok, ke wisma salcra, alaaaaaaaaaa, nok dekat ajak dengan UNIMAS ya bah. nyukat bangunan rah sitok. gik baru bangunan tok. barukk jak dirasmi 27 september. jadi, jamban-jamban rah bangunan tok kita gik boleh itong dengan jarik, berapa kali dah kenak flush.



dekat-dekat tengah hari aku meminta kawan ku mengidnap aku. kedong nya diam rah area samarahan sia. lepak rah rumah nya. petang ya nya ngajak jemput ehem-ehem nya rah tempat keja nya. gerek nya jadi tukang paep rah hotel grand margherita. keja angkat spana nok besar-besar.



mun aku padah mesti tak urang kenal sapa ehem-ehem kawan aku ya. haaaa..beliau yang dimaksudkan adalah sebenarnya cik Ivy. jadi bulak lah certa aku tek madah nya keja tukang paep rah hotel ya. Ivy jadi pemilik grand margherita ya. sekati jak aku polah cita gik.


entry yang berkaitan boleh diperolehi di sitok.



Ivy bersama ehem-ehem nya



pada hari sabtu bersamaan 2 october, aku berkesempatan melangsungkan, eh, salah, menghadiri persandingan kawan ku rah mrsm dolok, moksen, rah dewan pustaka. aiee, pustaka bah, tempat nemiak eksen-eksen konon-konon mok stadi padahal mok dating ya bah. pasangan moksen dengan syikin tok kenal rah USM, sama-sama kelas. so ditakdirkanlah juak sidak ada jodoh dan kawen lah sidak. sidak dah nikah rah tempat ompuan rah johor baru nun, 2 minggu sebelum ya. 





bersama rakan-rakan MRSM Kuching98/02 featuring yg lain-lain. sumber gambar adalah dari sitok. coba carik nok ney sorang kah aku..?

pasangan Wan Mokhsen Wan Mohamed dan Noor Ashyikin. owh mereka ada blog juga, ini dan ini



malam ari sabtu dgn malam ari ahad lepak-lepak dengan member laaa. lepak-lepak biasa jak. sabtu rah kubah ria ataupun orang melaya padah kube rie. malam ari ahad karaoke rah everise area BDC sia. tapi gamba-gamba sekda, kemere henpon berulah indah.

namun begitu masa rah kube rie, terserempak dengan asmawati. di chakk nya aku. tp sik sempat mok amik gamba kotan gik terkejjut. eheh..


entry yang berkaitan boleh didapati di sitok.



rabu, 3 oktober, dapat mesej dari facebook, kawan blogger juak, Kenny, mok ajak pegi nangga wayang, mok nangga cerita cina padah nya. sebab nya nangga muka aku ala-ala chinese/korean look ya lah nya ngajak aku. eheh :P .



dipendekkan cerita pegi lah nya ke rumah makcik ku tek maok ambik aku. duhal nya kenal dengan makcik aku dan sidak ya sedara juak. so secara kurang langsung aku dengan kenny tok ada lah bau-bau bacang sikit walaupun kita semua sik tauk giney ndak kah bau bacang ya waima rupa bacang ya.  so kamekduak pegi la ke Star Cineplex nok kompom sik berapa penoh, nangga cita  The Legend of The Fist; The Return of Chen Zhen ataupun the Return of Sen Sen :P



aku nang cun juak jadi hero cita ya sebenar nya :P



entry yang berkaitan serta sumber gambar boleh didapati di sitok.


pada malam terakher aku rah kuching, 8 oktober, aku berjaya bertemu-temuan dengan blogger Rudy Iskandar. walaupun beliau sebenarnya kepak lekak ambik gambar orang nikah petang ya, namun begitu nya mejal dirik nya yang nang dalam keadaan pepejal, ngajak aku keluar makan-makan. apa tek nama tempat ya tek rudy? lupak indah aku. eheh. ada juak nya ngajak Su Ijamm dgn Pak Put, namun sidak duak gagal hadir atas komitmen-komitmen yang tidak bisa dielakkan.






gambar-gambar kasi gegar dengan ala-ala artis kenak tangkap gambar oleh paparazzi Rudy Iskandar.



aihhh..ndak alah-alah bertemu dengan blogger aku tok owh. sampei aku rah mukah, aku dah tauk akan kehadiran Katie ke sitok. nya mpun jabatan ada participate program Sejiwa Senada anjuran kerajaan negeri Sarawak, di mana jabatan-jabatan kerajaan negeri dan pusat turun ke mukah polah pameran, 8-10 oktober reya.


mekduak katie bertemu malam hari ahad ya kedong esok nya mok balit gik ke kuching. pertemuan ya dipolah rah lobi hotel kingwood, mukah. antara perbincangan mekduak adalah pengalaman-pengalaman hidup, hobi masa kini serta diskusi giney mok kawenkan  kambin.  :P





Katie baruk belajar giney mok polah nombo duak.



okey lah.. ya jak lah kali tok. klak2 update gik.

that's all pok.

tataratata~

17 Orang Merik Komen Sambil Menggaruk Geruk:

wa kaljis said...

hahaha sen... nang mena padah ku ko tok blogger retis tauk sik? hahaha... aku tuk jak ko sik berjaya temu wlupun PD ngan KL hanya beberapa jengkal jak :P

Kacak gambar ko keruk ya hahaha.... :P

AmirFX said...

Wasehhh.. Semua dah temu... Si katie ya kin boooolat jak upanya.. Adakah kambin dah d ajarnya molah nombor duak dpt molah nombor empat? haha..

RaMa-RaMa Fareeza said...

aiee jauh juak ktk keja sen di mukah nun..heheh cnun aman permai nak..mesti dapt ngumpul duit d cnun

Khairul Antasha said...

alololo...tejawak nya lokkkk..haha

sen, apahal entry psl kta 3 atil temu sik d apdet? :P

nang berolah jak upa gmbr keruk ya..haha

Jalalyna A. said...

nang full name lahhh... ahahaaaaaa... ktk nang retis... hebat... tahap celebrity da...

ztie said...

kamek?

hannaH said...

wohh dah nemu cdak blogger lain..bla nak nemu kmk gik..hukhuk.

Faizal n Fashitah said...

Ekekeke...nang retis laa ko lamak tok hoh ekeke. Anyway, sori la malam ya ku sikpat attend meeting kitakurg. Aku time ya gik tgh gago shooting bah yerRRrr eheh..

ciK LyndaWawa igUana said...

yer...raon jak kejanya..
ni ndak rindok ati..=)

Kenny De said...

haha. steady sen!

SEN said...

lu kaldu:
aok x sampei sejengkal mun sukat rah peta la..


amir:
oooo..katie nang bulat..


perija:
aiee..salah ktk..kmk penganggur rah mukah tok..kmk diam mukah la..


kerolkesak:
aok knak xda owh..nang bergaya gamba keruk ya owh..


as:
retis kecil kecilan jerrr


kayukjati:
ktk?


hannah montana:
time ktk kawen kmk agak pengilan ktk XD


pakputput:
ahaha..shooting indah..cameraman dah tdo smua..


cik iguana:
aokkk..nang rindok mek eh..


kenny:
steady uuu..

Big Momma said...

glemer eh..... patut selalu jadi iklan pak puj..ha ha ha

Ivy Metaga said...

hahahaha..thank you for the picture sen..bah mun dtg kch gik, harus lepakan makan aiskrim di sunny hill ya hahahaha...

Coffee Girl said...

Kitak selalu jadi mangsa Odio oo... ya lah mek nak ngecek tok. hahaha. nang awesome fabuloso site kitak tok ko... *applause*

SEN said...

momma:
hahaha..mok mintak royalty ya bah momma

ivy:
ok..no hal..

rempuan kupi:
ahaha..aok..pasrah jak kmk..btw thnx :D

jenanese said...

jamban-jamban tu toilet ke?

BSI-BSR-VIVIAN said...

sik adil tok sen.